Är han i närheten kan ingen rubba honom

Expertens DD-tips – måndagen den 22 april från Halmstad

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Halmstad.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till dagens lopp på Halmstad, måndagen den 22 april.

Spelstopp DD 16.48

GS75 15.00

TV12 14.30

ATG Live 13.30

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–1–5–4–6–7–2.

Kommentar: Racing Mange har blivit startsnabb, det är inte säkert att någon kan ta en längd på honom. Men normalt sett gör startraketen, regerande Elitloppsmästaren Ringo­starr Treb det. Trots att han inte startat sedan i oktober, trots att han bara gjort två starter sedan Elitloppsvinsten i maj. Det är enkelt att både motivera honom som tipsetta och att inte göra det. Men vi upplever att det finns fler plusfaktorer än minuspoler. Som startsnabbheten – vilken i och för sig kan påverkas av eventuell avsaknad av toppform – spåret och distansen.

Om Ringostarr Treb tar ledningen lär han inte bli speciellt utmanad sedan. Och med tanke på hur fin han var i portgången av fjolårssäsongen … är han bara i närheten av det kan inte de här hästarna rubba honom.

Hade det här varit ett streckspel hade vi garderat men det blir då en väldigt bred dubbel eftersom även DD-2 är öppet, och det känns som att det är svårt att få lönsamhet i det med tanke på att det trots allt är betrodda hästar vi spelar med. Därför går vi kort i båda avdelningarna, med allt vad det innebär av risk för att spricka. Racing Mange får nog fina resan i rygg på ledaren om han inte, ännu bättre för hans del, till och med lyckas hålla upp ledningen.

Donatomite har aldrig varit bättre än han är nu. Ultra Bright ett är klassto som vann sin årsdebut. Startsnabba duon Dante Boko och Västerboonthenews rankas ner eftersom ingen av dem förmodligen når ­ledningen och därmed får förlita sig på något som vi inte nödvändigtvis tror sker: nämligen hårt tempo. Justice Ås är en bra sprinter men någon måste rankas sist.

DD-2

Rankning: 5–4–7–9–2–6–12–3–11–10–8–1.

Kommentar: Jämn och bra klass. Marcello Wibb är en fin häst som inte var som bäst senast, men kanske trivdes han inte på norska Momarkens speciella bankropp? Vi dömer honom i alla fall inte. Svårt dock att tro obegränsat på honom nu. Stallkamraten Global Warrior gjorde nog sitt allra ­bästa lopp hittills senast. Vulcano N.P. blir nog en klass­klättrare i år. Pinto Bob är Robert Beghs val av två fina hästar (­Viveur Bi den andre) i loppet. Moruga är stark och rejäl. Global Woodstock duger i alla gäng i klassen så fort han hittar toppformen. Zelante C.R. är ytterligare en fin häst. Alla nämnda har chansen men vi nöjer/får nöja oss med tre streck.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 3 Ringostarr Treb.

DD-2: 5–4–7.

Vem tar spets?

DD-1: Det lutar ändå åt Ringostarr Treb.

DD-2: Öppen spetsstrid. Vilka vill ladda över lång distans?

! Statistikvinnarna

DD-1: Ultra Bright.

DD-2: Vulcano N.P..


ARTIKELN HANDLAR OM