Trav

Avstängd på livstid – kan göra comeback

Norrmannen har sökt licens - i Frankrike

Av: 

Erik Pettersson

Atle Hamre.
Atle Hamre.

TRAV

Norske travtränaren Atle Hamre är avstängd på livstid i Norge för att ha skadat travets anseende.

Men nu kan 59-åringen göra comeback - i Frankrike.

– Jag kan bekräfta att Atle Hamres ansökan om licens i Frankrike är under behandling hos våra licensmyndigheter, säger franska travförbundets chef Guillaume Maupas till tgn.no.

Atle Hamre har avtjänat två fängelsestraff per fyra, respektive fem år, för utpressning mot hästägare. 2009 valde det norska travförbundet, med anledningen av utpressningarna, att stänga av Atle på livstid från travsporten, för att ha skadat sportens anseende.

Nu har 59-årige Atle, tillsammans med sin advokat, hittat ett kryphål i avstängningen - och sökt tränarlicens i Frankrike.

– Jag kan bekräfta att Atle Hamres ansökan om licens i Frankrike är under behandling hos våra licensmyndigheter. Hamre kan få licens om polismyndigheten för hästtävlingar och spel ger sitt godkännande. Vi väntar på godkännande därifrån, säger franska travförbundets chef Guillaume Maupas till tgn.no.

Sökt benådning i Norge

Samtidigt som Atle Hamre ansökt om fransk tränarlicens har han också sökt om benådning från livstidsavstängningen i Norge, skriver tgn.no.

– DNT skulle sänt min avstängningsdom till U.E.T. inom fyra dagar efter att den trädde i kraft 2009. Det gjorde de aldrig. Därför gäller domen endast i Norge. DNT har aktivt bidragit till att jag inte fått värma hästar eller besöka travbanor utomlands. Det har de inte haft täckning för och det har jag och min advokat Nils Chr Nordhus fått bekräftat i kommunikation med både U.E.T. och det franska travförbundet, säger Atle Hamre till tgn.no.

Atle Hamre jobbar hos sin bror, stortränaren Frode Hamre, men har inte fått beträda travbanor.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Norge

Frankrike