”Fårskallen däruppe – vilken tomte…”

Jättesågningen av startpersonalen efter att ha blivit utkörd: ”Helt oduglig”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild, ATG Live
Markus Svedbergs grova sågning: ”Ett jävla skämt”

Markus Svedberg orsakade två omstarter och blev utkörd på V64 under tisdagskvällen.

Då sågade han startpersonalen jäms med fotknölarna.

– Han tror han sitter däruppe på någon jävla piedestal, men han är helt oduglig alltså, sa han.

Det var i V64-5 under tisdagskvällen som ”startkaoset” på Sundbyholmstravet inträffade.

Markus B Svedberg, bakom hästen Winner Bac, orsakade två omstarter och blev utkörd.

Därefter orsakade fler kuskar omstarter och stallbacksreportern Peter Andersson haffade en minst sagt upprörd kusk på efter debaclet.

– Det är ett jävla skämt. Domaren är ju…ja, han har inget brett seende. Jag kan inte ta ut volten mer, för att andra volten är för tidig. Och det sa jag till honom efter första. Nu vart jag utkörd och nu hände samma sak för den andra som leder volten. Men fårskallen däreuppe är ju…vilken tomte! Jag ska gå upp och tala om för honom vad jag tycker. Jävla idiot! Gör man fel så ska man fan höra det. Han tror han sitter däruppe på någon jävla piedestal, men han är helt oduglig alltså, sa Svedberg i en intervju som sändes ut i ATG Live.

”Inte bra på sitt jobb”

Trav365 når Svedberg dagen efter. Han är något lugnare, men är fortfarande besviken på startpersonalen på Eskilstuna-banan.

– Jag snackade med dom efter loppet. Han (huvudstartern Mats Wetterholm) tyckte att det var vi som gjorde fel och körde för fort i volten. Han tyckte inte att det var konstigt att fem i rad gjorde samma grej. Han är inte bra på sitt jobb. Och han kommer inte bli bättre heller. Det var uppenbart tycker jag, jag kör ändå rätt mycket lopp och det gör Micael Stjernström också (som också blev skyldig för en omstart.

Förutom att hästen Winner Bac inte fick chansen att starta i loppet med 30 000 kronor i förstapris, så fick Svedberg 1 000 kronor i böter för illa ledd volt.

– Jag kan erkänna när jag gjort fel, då får man skämmas. Men den här gången var det inte mitt fel, då blir man förbannad. Det är mycket förberedelser med en häst innan start, det är hästägare som betalar, så får man inte ens vara med för att startpersonalen gör fel. Hästen kände så fin också och hade varit med långt fram…

”Inga bekymmer med att säga vad jag tycker”

Du var väldigt kritisk och ärlig i intervjun.

– Jag har inga bekymmer med att säga vad jag tycker. Det ska alltid tisslas och tasslas och man ska hålla varann bakom ryggen, men det är ju en sport, man blir ju förbannad ibland, det är bara att kolla på hockey, ibland brinner det.

– Det är ju toppkuskarna som oftast blir intervjuade, dom kör ofta bästa hästarna med bäst chanser, men dom är ju förjävla tråkiga att lyssna på, man vet ju svaren innan dom har öppnat munnen. 

Svedberg pratade även med kuskkollegan Micael Stjernström efter det som hände.

– Han trodde att startpersonalen slog på startkommandona för sent. Hade dom bara tryckt på lite tidigare, så hade det inte varit några problem, förklarar Markus Svedberg.

Trav365 har sökt huvudstartern på Sundbyholm, Mats Wetterholm.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V64

Trav