”Intressant ändring – kan väcka hästen”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Jägersro den 4 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Jägersro den 4 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Jag tror att 2 Harran Boko (V75-7) har en mycket bra chans att ta hand om ledningen direkt och sedan blir han inte lätt för övriga att slå. Senast på Solvalla trodde jag mycket på honom men då blev det galopp i sista kurvan med en andra, tredjeplats som bästa placering.

Han har bevisat att han inte riktigt trivs på Solvalla så den starten glömmer vi. Hemma på Jägersro trivs han väldigt bra och har tagit hälften av sina segrar där. Jag tror att konkurrenterna bara får se Conrads rygg. Håll igång Conni!

Bortglömda hästen

4 Banzai Merci (V75-6) var riktigt fin när luckan kom senast, han blåste till och vann på ett mycket bra sätt. Han är underskattad och väldigt bortglömd denna gång, distansen passar perfekt och skulle han få en spårsnål resa då har han en bra spurt till slut. Pass upp!

Superkusken

Denna lördagen utser jag Ulf Ohlsson till ”superkusken”. Han kör en av omgångens största favoriter, en hårt betrodd i Gulddivisionen och två skrällar. Går igenom hans chanser här under.

2 Volare Gar (V75-2) vann på ett bra sätt senast efter att han fick ligga på rulle och avvakta när de andra körde hårt. Han tackade genom att hålla farten till slut och han känns mer som en stark häst än en speedig. Han är hyfsad bakom bilen och kommer sitta bra på det direkt från detta utgångsläge, kör de hårt är chansen stor att han plockar ner alla igen men skulle det bli speedkörning då kan han åka dit. Tycker han blir för hårt betrodd men ska ses med chans så klart.

8 Disco Volante (V75-3) har sett formstark ut i mycket tuffare Gulddivisionslopp än detta på slutet. Hade han haft spår ett till sex hade han varit ett tänkbart singelstreck eftersom ledningen varit inom räckhåll, nu är chansen stor att han får göra grovjobbet men mot dessa hästar han han vinna ändå. Känns som han har bäst chans i loppet men garderingen känns ändå närmst.

2 Sephora (V75-4) tog hand om ledningen och släppte senast, när luckan kom avgjorde hon med knapp marginal. Klaffar det kan hon vara ett platsbud men har svårt och se henne vinna.

2 Inertial (V75-5) övertygade stort vid segern näst senast, han dundrade runt i ledningen och vann helt överlägset. Nu är det längre distans och jag tror inte han kommer till ledningen, dock kan han få en bra smygresa och med fritt i tid kan han slå till.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

8 Durello (V75-6) tycker jag borde vunnit senast för att få godkänt. Han kändes inte lika vass och denna gången ska man utrusta honom med rycktussar för första gången vilket kan väcka honom när det ska avgöras. En intressant ändring!

Förutsättningarna

Jägersro står för årets första V75 omgång och jag tycker det ser intressant ut på förhand. Många av de bättre hästarna har fått svåra utgångslägen och det brukar inte vara lätt att ta något på Jägersro. Vinstkonceptet på Jägersro är att vara med i främre träffen, det brukar vara svårt att ta något bakifrån och därför tror jag man ska lägga extra krut på att analysera vilka som sitter i ledningen, rygg på ledaren och i positionerna längre fram i kön.

Det ska vara plusgrader och fint väder vilket gör att banan säkert kommer vara mycket fin. Upploppet mäter 190 meter. Lycka till!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav