Adrian: ”Jag tror lika mycket på bägge”

Formstallet jagar nya segrar på V75

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Adrian Kolgjini

Adrian Kolgjinis stall går starkt för dagen.

Bara i februari tog stallet åtta segrar.

På lördag jagas det nya framgångar – från V75 i Halmstad.

– Jag tror lika mycket på Moruga och Dante Boko, säger Adrian Kolgjini.

Efter en tuff start som ansvarig för stall Kolgjinis tävlingshästar med mycket sjukdomar i stallet så har det börjat vända för Adrian Kolgjini – och det rejält.

Bara i februari tog stallet åtta segrar och Adrian Kolgjinis hästar vinner just nu lite drygt vart fjärde lopp.

– Lika tråkigt och jobbigt som det är när det går tungt, lika kul är det när det vänder, om inte roligare. Det kommer nog bli ett fint år för oss, säger Adrian Kolgjini.

På lördag är det V75-tävlingar i Halmstad och då jagar Adrian Kolgjini nya segrar – och han har fem hästar till start inom V75, där han tror mycket på två av dom.

”Superbra häst”

I den andra V75-avdelningen så har Adrian Kolgjini två hästar till start, Adrian kör själv 1 Moruga och Erik Adielsson kör 8 Victory Lee.

– Jag kör Moruga för att han är knepig, jag vill inte utsätta stackars Erik Adielsson för att köra honom, han gnäller ju på sin axel också så jag får ta Moruga, skrattar Adrian Kolgjini och fortsätter:
– Jag tycker att han är riktigt bra alltså, men han har haft otur och senast trampade han upp i vagn men gick bra till slut. Nu rycker jag bakskorna och jag hoppas hålla upp innerspåret för då blir han svårslagen. Det är en superbra häst som haft lite skadebekymmer och så, men han har hög kapacitet till de pengar som han sprungit in.

Adrian Kolgjini tror också på bra spetschans från innerspåret i volt.

– Jag tycker att jag är bra på att pricka i starten med voltstart och jag har också en snabb häst så jag tror på bra chans på ledningen. Moruga är gynnad av att springa i ledningen då han kan utnyttja sitt stora steg. Första med rycktussar.

Om stallkompisen Victory Lee i samma lopp säger Adrian följande.

– Har det varit enormt bra utveckling i på slutet, men han är inte riktigt där ännu och Moruga är ett år äldre. Jag håller Moruga som en bättre segerchans, men med rätt resa för Victory Lee så är det inte omöjligt för han har bra form. Skor runt om.

”Svårslagen i ledningen”

I V75-3, tillika Gulddivisionen, så tränar och kör Adrian Kolgjini favoriten 4 Dante Boko. Denne svek senast som betrodd på Åby.

– Men det är ingenting som vi ska oroa oss för, jag är inte ett dugg orolig. Han hade en reaktion i svalget och det här är en häst som inte springer på dåliga dagar, säger Adrian Kolgjini och fortsätter:
– Han känns pigg och fin inför detta och han har nog riktigt bra form.

Även här tror Adrian Kolgjini på bra spetschans.

– Han har visat gång på gång hur startsnabb han är, och jag tror han spetsar här. Västerboonthenews tar inte en längd på oss. Han ska ses som mycket svårslagen i ledningen.

”Tror lika mycket på bägge”

Adrian Kolgjini har även 4 Dontbreakthebankås (V75-5) och 5 Dynamite Light (V75-6) till start.

– Dontbreakthebankås har haft oflyt, och han skulle lika gärna kunnat haft tre-fyra raka segrar. Han gick bra efter galopp senast och han ska ses som en rolig outsider, som ett kul streck i loppet. Skor runt om, säger Adrian Kolgjini och fortsätter:
– Dynamite Light har rätt förutsättningar, han går bra just på Halmstad också. Ska han vinna på V75 så är det nu, då det är hans förutsättningar. Barfota fram nu, däremot behåller jag vanlig vagn då han är mer körbar då.

Adrian Kolgjini har svårt att välja ut en häst som bästa V75-chansen.

– Jag tror lika mycket på Moruga och Dante Boko, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav