Trav

V75 – i sista stund

TRAV

Läs Challes färska travtips

Jag håller fast vid min första tanke

När jag kollade in startlistorna i söndags var min första tanke, spik på King Apanage och Titan W.F.

Nu har jag reviderat den tanken lite men håller ändå fast vid King Apanage som spik.

Titan W.F är jag inte lika säker på då han eventuellt inte kan ta hand om ledningen.

Kallblodsloppet är som vanligt omöjlig när inte ”Faksen” är med så det gäller det att gardera.

V75–1

Favoriten

Spel mot ett mål var det för 6 Hot Tub senast. Det ser väldigt bra ut i dag med och segerchansen är väldigt stor, om han nu fungerar i travet förstås.

Outsidern

10 Rooney Boko var i mina ögon en trött och tråkig häst men sedan Bergh tog över träningen är det en helt ny häst. Insatsen senast var mäktig.

Spetsbudet

Några aspiranter att spetsa och släppa till favoriten är 3 Super Mind Machine Gun men framför allt 7 Lill Berra.

Korsdraget

9 Shoguns Killer är en tänkbar vinnare om favoriterna skulle göra bort sig. Niondespåret kan förvandlas till en bra rygg.

V75-2

Favoriten

När jag såg startlistan i söndags kväll tänkte jag direkt att 8 King Apanage är en spik. Under veckans gång har jag tvivlat men nu är jag säker: han vinner.

Outsidern

Jag har stor respekt för 2 Force By Night och när Stig säger att han kan öppna hyggligt – då kan han öppna fort. Går han felfritt blir han farlig.

Spetsbudet

Flera av hästarna med framspår öppnar bra. 1 Totti Boko, 2 Force By Night och 4 Montoya kan alla vara i vägen för min spetsfavorit 8 King Apanage.

Korsdraget

10 What A Topgun imponerade inte senast, men det fanns anledningar till det. I dag kanske det blir barfota och det bör vara en förbättring.

V75–3

Favoriten

Det var positivt att 7 Naglo gick felfritt senast, men han visade ingen toppform. Det här gänget är sämre men ändå så pass bra att han måste visa bättring.

Outsidern

Det här loppet ser utskrivet ut för 8 Malabar Circle Ås. Dåligt läge men litet fält och Naglo som ser till att hålla tempo – MCÅ:s speed dödar allt på upploppet.

Spetsbudet

3 Self Timer är det naturliga spetsbudet om nu inte 4 On Air hinner före. 5 Gims New Moon biter ifrån sig bra i ledningen men Self Timer ligger bäst till för spets.

Korsdraget

Man kanske inte ska räkna bort 6 Hilda Zonett helt och hållet men hon har ju inte glänst i sina senaste starter, har hon vaknat på rätt sida så?

V75–4

Favoriten

Hemmaseger för 3 Cash Queen ser det ut att kunna bli då formen verkar vara på topp och dessutom blev spårlottningen bra.

Outsidern

Ove A är bra från start och gillar att köra i ledningen så taktiken med 6 Masada Bay är klockren: spets och slut.

Spetsbudet

6 Masada Bay från springen är hetast i spetsjakten och tar med alla sannolikhet spets.

Korsdraget

Endast tio procent på 15 Isa Dibs beror nog mycket på att hon har bakspår på tillägg. Hon har visat bra form på slutet och måste räknas i dag.

V75–5

Favoriten

Kallisarna utan ”Faksen” gör det svårt men sonen 3 Hallsta Lotus blir allt bättre och han har från det här läget en bra vinstchans.

Outsidern

12 Roland fick sig en riktig urblåsare senast av ”Bergharn” men var tydligen inte frisk. Här gäller det att hitta rätt ryggar – han speedar ruggigt bra.

Spetsbudet

Vad gör Ove A från åttonde med Lykkemin? Laddas han mot spets så är det 2 Spiker eller 4 Troll Kevin som ska ta emot – fördel för 2 Spiker.

Korsdraget

Med en dåres envishet fortsätter jag att försöka med 4 Troll Kevin som snart måste börja leverera bra insatser.

V75–6

Favoriten

1 Jetong såg dunderfin ut senast på Åmål, men hade ändå flyt när han vann. I dag kan han behöva det igen från innerspåret.

Outsidern

7 Titan W.F. var min vinnare senast men då var han inte med från start. Nu har han springspår och då kanske han hinner först.

Spetsbudet

6 Alex Broline och 7 Titan W.F. är de som duellerar om ledningen för jag tror inte att 1 Jetong hinner med från början.

Korsdraget

Skulle 6 Alex Broline hinna först in i första sväng och få domdera som han vill i ledningen blir han väldigt svårslagen.

V75-7

Favoriten

Han är inte helt stabil 9 Twigs Newton men nu går han felfritt och då kommer han att vara långt fram i fältet när hästarna passerar mållinjen.

Outsidern

Läget från start med innerspår gör att 1 Sandy S.L. kommer iväg bra, men framför allt felfritt. Formen är så pass bra att man får se upp med henne.

Spetsbudet

3 Pale Breeze körs till ledningen av Robert Bergh och stannar där ända in i mål?

Korsdraget

Även om bakspåret på kort distans ställer till det vill jag inte dissa 11 Sheriff Hornline. Visst måste det bli tryck i loppet, men det är väl inte omöjligt?

Challe Berglund

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!