Diederik Meilink: ”Jag är uppåt på honom”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Diederik Meilink
TRAV

Diederik Meilink har tre hästar på V86.

En av dessa tror han mycket på.

– Jag är uppåt på Reverend Wine, säger han.

Förra onsdagen vann två stora favoriter på V86, trots det blev det en mycket svårfunnen V86-rad och när krutröken hade lagt sig efter den avslutande V86-avdelningen så stod det klart att ingen lyckades pricka in alla åtta rätt. Ingen av de drygt 600 000 V86-systemen hade markerat samtliga åtta vinnare.

Det innebär jackpott på spelformen V86 den här veckan, 5,8 miljoner extra i åttarättspotten och tolv miljoner kronor till en ensam vinnare, enligt spelbolaget ATG:s prognoser.

V86 avgörs den här veckan på Solvalla i Stockholm och på Bergsåker i Sundsvall och Solvallaproffset Diederik Meilink har tre hästar till start inom V86-ramen, samtliga tre hästar startar på hemmabanan Solvalla.

”Eventuellt första jänkarvagn”

Mest känsla i sin trio har Diederik Meilink för favoriten 3 Reverend Wine (V86-8).

– Det måste vara den klart bästa vinstchansen av mina tre på onsdag, säger han och fortsätter:
– Han har inte startat sedan 23 december och varit borta ett tag, men jag är väldigt nöjd med honom i träning och även om han inte har toppform så är han inte långt därifrån.

Diederik tycker det finns många plusfaktorer på onsdag.

– Både utgångsläge och kusk är plusfaktorer, och det gör mycket i sådana här typ av lopp. Jag är uppåt på honom.

Några ändringar?

– Jag ska fråga Björn Goop om han vill köra i en custom, han har aldrig gått i en sådan förut och det vore kul att prova, men det får Björn bestämma.

”Klart fall framåt”

Du har även 1 Tenzing (V86-2), vad kan du säga där?

– Jag tyckte att han var klart förbättrad senast, men den som vann det loppet var ju fantastiskt bra den dagen. Han har varit skadad den här hästen och jag har inte vågat träna honom fullt ut efter det så han har fått starta igång och senaste insatsen var ett klart fall framåt, och det känns även efter det i träning att han lyft sig.

Segermöjligheterna?

– Han kan öppna snabbt från start och utgångsläget är därför bra, och jag vet inte riktigt vem vi ska släppa till? Kommer Titan Brodde tidigt kan det vara läge att släppa till honom, för den har ju gått väldigt bra och blir nog svår att slå, men bakom Titan Brodde ska min häst räknas tidigt.

Med 7 Namit Southwind (V86-4) ligger dock Meilink lågt.

– Han är lite skör av sig och vi kan inte gå på honom i träning, så han letar formen och där har jag inte större förhoppningar, säger han.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
3 Reverend Wine (V86–8)
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla