”Ingen sanning i det han säger”

TRAV

Efter Micke Nybrinks jättesågning.

Nu slår Olle Goop tillbaka.

– Det var inte genomtänkt, det finns ingen sanning i det han säger, säger Olle Goop till Trav365.

För några veckor sedan kom beskedet om att ATG satsar 96 miljoner på ny belysning på landets travbanor. Det här fick några av landets största travtränare att reagera. Tränarna menade att pengarna istället borde gå till prispengar och att belysningen på banorna är bra som den är. En av tränarna som reagerade var Olle Goop.

– Det är ett konstigt tänk. När det behövs så mycket mer prispengar att dra runt det så borde pengarna läggas på det istället, annars så tröttnar hästägarna, sa Goop till Trav365 då.

Tränarnas missnöje väcker känslor hos Sportbladets krönikör Micke Nybrink som skrev om tränarnas gnäll i sin krönika under tisdagen.

”Varför ska de aktiva eller hästägarna ha allt? Sänk era avgifter i stället, era priser skenar snabbare än konsumentindex, trimma organisationen, pruta på fodret, sälj mersan, köp ett SL-kort”.

”Hästägare och/eller tränare är gnällspikar och tar överlägset guld, år efter år, i ”SM i gnäll med grädde i mungipan”. Har de aldrig hört talas om krisbranscher som faktiskt backar?, skrev Nybrink.

”Ingen sanning”

Olle Goop svarar på den hårda kritiken:

– Det var inte genomtänkt av honom, det finns ingen sanning i det han säger. Han borde kunna tänka lite längre innan han säger sådana ord. Det var inte speciellt genomtänkt.

– Det har gått lite fel väg, hästägarna har förhållandevis lite utdelning på kostnaderna som ökar hela tiden. Det är inte rättvist mot hästägarna att de ska betala hela tiden, det måste man tänka på. Annars blir det svårt att driva träningsverksamhet på sikt, säger Goop.