”Jag känner mig kränkt av Bergh”

TRAV

Robert Berghs hårda kritik mot Dick Sjöström har tagit hårt på amatörtränaren.

Nu berättar han om uppståndelsen efter V75-loppet i lördags.

– Bergh kör en medveten kampanj mot mig, säger Dick Sjöström.

Stjärnkusken och Bergsåkersprofilen Robert Bergh var mycket irriterad på amatörkusken Dick Sjöström efter V75-3 i lördags på Dannerotravet.

Det var efter 700 meter av loppet som den uppmärksammade händelsen inträffade. Bergh var då på väg framåt i tredjespår med sin häst Real de Rabut samtidigt som Dick Sjöström satt utvändigt ledaren med jätteskrällen Breezy Broline.

När stjärnkusken kom via tredjespår valde Sjöström till en början att svara ut honom – vilket fick Bergh att se rött och bara minuter efter loppet sa Bergh så här i TV4:

– När både korp och proffs tävlar tillsammans så blir det så här. Man har sett andra bli lidande av honom (Sjöström) och i dag var det jag som blev drabbad.

”Jävligt trist”

Berghs attack har tagit hårt på Dick Sjöström som menar att det inte är första gången som Bergh kritiserar honom.

– Det känns jävligt trist. Han har hoppat på mig flera gånger tidigare och det har inte varit mitt fel då heller. Det är ett fult och befängt påhopp och jag känner mig kränkt. Jag förstår inte vad Bergh bråkar om, jag gör verkligen inget fel, säger Sjöström till Trav365.

Han fortsätter:

– Bergh ville att jag skulle ta igen min häst ännu hårdare men det kunde jag inte. Jag ville ha en rygg samtidigt som jag ville komma fram en bit och att han blir sur rår inte jag för. Det är hästtävlingar vi håller på med och då ska man tävla, alla kör sina egna hästar och det är ingen som blir bjuden på någonting.

– Bergh kör en medveten kampanj mot mig och det känns inte alls bra, därför vill jag försvara mig för jag tycker att Bergh har fel. Men påhoppet säger en del om Robert Bergh och det är många som blivit påhoppade av honom vad jag hört.

”Vill bara möta sina egna”

– Bergh vill bara möta sina egna, så kallade catchdrivers, som han själv anlitar på sina hästar då han är avstängd vilket han är ofta, han ligger högt upp i bestraffningsligan. Kuskarna måste hålla sig vän med Bergh, annars kör de aldrig mer hans hästar.

Utmanar Bergh

Efter V75-bråket vill nu Sjöström göra upp med Bergh i en kuskmatch. Förra året körde Sjöström 38 lopp medan Bergh körde över 700 lopp – men trots det tror amatören att kan han slå stjärnan.

– Jag kör gärna en kuskmatch mot honom när som helst. Jag tycker inte att Bergh är så märkvärdig som kusk. Han har bra hästar men någon kanonkusk är han inte. Jag utmanar gärna honom, jag är inte så dålig som Robert Bergh vill framhålla, säger Dick Sjöström till Trav365.

Trav365 har sökt Robert Bergh för en kommentar.