Tappar segern – till stallkamraten

TRAV

Erik Adielsson är kungen av Gustaf V:s Pokal.

För andra året i rad vann stjärnkusken det prestigefyllda loppet.

– Det blev helt klockrent, sa Adielsson efter skrällsegern med Sebastian K.

För ett år sedan vann Jägersroprofilen Erik Adielsson Gustaf V:s Pokal tillsammans med Knockout Rose till åtta gånger pengarna.

I år var det dags för seger igen – den här gången med 19-oddsaren Sebastian K. som tränas av Lutfi Kolgjini.

Adielsson fick en bra start tillsammans med sin häst och hamnade efter en bit i rygg på ledande Juggle Face som Lutfi Kolgjini körde själv i loppet.

Med 500 meter kvar till mål väntade Adielsson på open stretch men när Juggle Face oväntat galopperade med 300 meter kvar till mål så kunde Adielsson fortsätta rätt fram med sin häst. Över upploppet hade Adielsson kontroll och vann säkert med fyraårige Sebastian K. som tjänade 970 000 kronor.

– Två års prenumeration kan man säga. Det blev helt klockrent och det var skönt att jag kunde glida till ledningen. Det är otroligt roligt, det kan i bland låta lite dumt men det är verkligen något extra. Man kör under hela vintern och då går man och tänker på de stora loppen, sa Adielsson i vinnarcirkeln efter segern.

”Underbart”

Lutfi Kolgjini körde galopp med Juggle Face med 300 meter kvar – men trots det var han mycket nöjd över att hans andra häst lyckades vinna.

– Kunde jag inte vinna själv så var det underbart att Sebastian kunde vinna sa Kolgjini efter loppet.

Äger hästen gör Knutsson Trotting AB i Göteborg och Sebastian K. vann på 1.12,8 över 2 140 meter med bilstart.

I och med segern har fyraåringen tjänat 1,5 miljoner kronor på 13 starter.