Hemmalaget dominerade fullständigt

TRAV

Halmstadtravet visade ingen som helst gästvänlighet i går. Åtminstone inte mot gästande tränare och kuskar. Tio av gårdagens elva lopp vanns av hemmalaget.

Och värst var som vanligt Kari Lähdekorpi som tog sex segrar med sig hem till stallet, varav tre inom V75.

Enda hästen som lyckades bryta de halländska framgångarna var Empire B., tränad av Jouko Pärssinen från Romme och körd av Jorma Kontio. Men då ska man komma ihåg att Empire B. har varit i träning hos Halmstadtränaren Peter Untersteiner. Och ska man tro Lähdekorpi så hade Highway Patrol vunnit som ett skott om han inte blivit störd i sista sväng.

Men sju V75-segrar hade varit för mycket.

Fräkke Frederik fin favorit

Fräkke Frederik infriade sitt favoritskap på bästa tänkbara sätt. Den snygge fuxen gled undan till överlägsen seger. Nästa start blir i danska mästerskapet på Charlottenlund kommande söndag.

Lärlingen Peter Ingves är en vaken kusk. Han med den festliga segergesten, ni vet. Även om han körde galopp med betrodda duon Inkato och Stanton’s Sture så lyckades han sätta dit 25-taggaren Lighten efter en lyckad styrning i rygg på ledaren.

Sedan var det Halmstadsegrar för hela slanten. Frågan är om inte ATG bör placera Halmstadhästarna utom toton i fortsättningen. Bara för att få lite spänning i V75 framöver.

Dan Widegren och Origo Blosson fick också besöka vinnarcirkeln innan det var dags för Kari Lähdekorpis V75-trippel. Och då ska man ha i åtanke att Kari ordnade ett äkta hattrick redan i inledningen av gårdagen. Först vann han själv med Prince Ride, som var i ledning från start till mål. Sedan tog Erik Adielsson tre segrar med i tur och ordning: Cartwright Cafe, Travel Cash och Space Race.

Johan har framtiden för sig

En lärling som tycks ha framtiden utstakad är Johan Untersteiner, son till Peter, som vann busenkelt med Sport Brodde. Lika lätt vinst blev det i V75-prologen för tolvoddsaren Kings Any och Per Nordström. Hästen som tränas av Kari Lähdekorpi tog därmed sin tredje raka triumf. Och Halmstads 49:e årsseger på V75.

En helt fantastisk siffra och frågan är om banan inte passerar Solvalla (51 V75-segrar hittills i år) inom kort. Åby och Jägersro har man kört över för längesen.

Toppen 1: Sex hemmasegrar inom V75 och bäst av alla var Halmstadtravets stjärna Fräkke Frederik som vann i överlägsen stil. En ren promenadseger.

Toppen 2: Trots ihållande regn kom det 8 255 besökare till gårdagens tävlingar. En helt fantastisk publiksiffra.

Lira nästa gång: Mable Newmen som spurtade storstilat som trea efter startgalopp, modell större. Vem som tränar? Kari Lähdekorpi så klart!

Gert Lengstrand ([email protected])