Stjärnstoet är tillbaka – visar upp sig på V75

Foto: ALN
Stjärnan till V75 Viola Silas visar upp sig vid lördagens V75-tävlingar.
TRAV

Segermaskinen Viola Silas är på gång igen.

Ett träningspass är planerat till lördag - inför V75-publik på hemmabanan Kalmartravet.

Ett tecken på att våren kan vara på gång är alla rapporter om att landets

bästa hästar får gå allt snabbare i vinterträningen.

Kalmartravet hoppas kunna bjuda på hemmastjärnan Viola Silas under V75-dagen på lördag. Segermaskinen, framröstad som Årets Sto i Sverige 2010, ska enligt planen då få ett snabbare jobb på banan. Efteråt ska Viola Silas dekoreras med täcket hon fick för titeln Årets Sto.

Ökat träningen

Tränaren Fredrik Persson har ökat Viola Silas träningsdos vart efter de senaste veckorna. Tanken är att hon ska få sträcka ut lite ytterligare på lördag.

– Det blir inga högre farter men hon ska få gå lite snabbare i alla fall. Hon väldigt smidig och fin hemma faktiskt. Jag har inget negativt att rapportera. Tvärtom. Viola är inte heller lika arg längre - vad nu det kan innebära? säger tränaren Fredrik Persson om den temperamentsfulla damen som vunnit 20 av karriärens 22 lopp.

Om allt rullar på som planerat blir det årsdebut i ett vanligt stolopp hemma i Kalmar 8 april. Andra lopp som kan bli aktuella för Viola Silas i vår är Folke Hjalmarssons Minneslopp för femåriga ston långfredag på Färjestadstravet, samt Lovely Godivas lopp på Åbytravet 12 maj, även det ett lopp för femåriga ston.

Mikael Wikner / Kanal 75