”Vi spikar Goops löfte”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

En trevlig omgång med ett par intressanta hemmahopp vilket är bra för den lokala mediabevakningen.

Veckans spik

Spikförslaget blir Jacques i avd 4. Den pampige Jag de Bellouet-sonen har imponerat på Solvalla trots att det bara blivit en seger på 4 starter. Troligtvis tar Björn ledningen, men skulle han missa profiterar han säkert på ett överpacat lopp över sprinterdistans.

Veckans drag

Rutger Raket (V75-7) kändes som ett bra outsiderdrag, i början av veckan men efter strykningen av Frillan blir han nog favorit. Zapdos Håjt har ett bättre läge än favoriterna längre ut på vingen, och kan leda länge. Skrällen kan komma redan i första avdelningen. Super Kahn kämpade storstilat i V75 under hösten och återkommer nu efter ett par månaders vinterträning hemma på Gotland.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Kalmar arrangerar V75 och det var synd att vi inte fick en ny jackpot efter de tråkiga finalerna på Solvalla. Svanstedt är hårt anlitad av spelarna men hur är det med stallformen?

Veckans spik

1 Esterell Gull (V75-5). Ledningen är närmsta vägen till mål och Fredrik Perssons sto är mitt bästa förslag till singelstreck den här veckan. Hon gynnas av strykning och blir inte favorit.

Veckans drag

11 Ideal Kemp (V75-3). Hästen har bara vunnit ett lopp i karriären men med minsta lilla klaff (och tempo på tillställningen) så tror jag tamejtusan att Peter Untersteiner gör det igen. Skräller på V75, alltså.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det ser ut som en spännande omgång rent spelmässigt, den är inte enkel att lösa. Det finns ingen tydlig spik och för mig är det svårare att ha koll på hästarna som kommer från södra Sverige, vilket många i den här omgången gör.

Veckans spik

Jacques (V75-4) tror jag tar täten och leder hela vägen. Det är en jävligt fin häst och för mig är det en spik.

Veckans drag

Jag har två drag som jag tror på. Gigant Slugger (V75-3) var jävligt go här i finalen senast. Den är lite bortglömd på spelet. Sen håller jag alltid på Naughty Nanny (V75-6) som är en järnhäst. Ågårds Ludde och Åke Svanstedt blir säkert favoriter där, men mitt drag fäller många på upploppet.