Rommekusken tog V65-trippel

TRAV

Jörgen Westholm tog en V65-trippel på Axevalla.

Mest imponerande publikfavoriten G.H.Nemo.

– Han blir faktiskt bara bättre och bättre, konstaterade kusken.

Rommekusken Jörgen Westholm var anlitad att köra amatörtränade Axevallastjärnan G.H.Nemo på Axevalla på tisdagen. Då passade han på att fylla bussen med fem egna hästar när han ändå skulle ut och resa.

Turen till västgötaslätten slutade i stor succé. Ren uppvisning tillsammans med G.H.Nemo och totalt tre V65-segrar för Jörgen Westholm.

G.H.Nemo, som tränas av Axevallaamatören Maria C Karlsson, var favorit i kvällens huvudlöpning med 100 000 kronor till vinnaren.

Från spår sju bakom bilen blixtrade den femårige publikfavoriten till ledningen och trots att han sedan fick en hetsig Orali utvändigt så lämnade G.H.Nemo konkurrenterna i sista svängen och imponerade stort.

– Han blir faktiskt bara bättre och bättre. Att ha en häst i sådan här fin författning varje gång är bra gjort. Han kändes så extremt fin och vad jag vet har han aldrig förlorat i ledningen, sa segerkusken.

Annicka visade klassen

Jörgen Westholm fick även segerdefilera med sin egen stostjärna Annicka, som visade fin spänst när hon avväpnade ett ganska trögt snabbloppsgäng. Det var andra segern för Annicka efter utflykten och turnén till Nya Zeeland tidigare i år. 40 000 kronor var segern värd och därmed passerade sexåringen 2,9 miljoner kronor intjänat i karriären.

– Hon kändes ruggigt fin, klart bättre än vad jag hade förväntat mig, kommenterade Jörgen Westholm.

Tredje segern kom med Such A Feeling som fick besöka vinnarcirkeln sedan han avancerat fram utvändigt ledaren mitt i loppet och visat fin löpskalle i en tät slutstrid. Det var andra raka segern för den fyraårige valacken.

Trippel även för Söderkvist

Även kusken Stefan Söderkvist hade en bra dag på jobbet och slog till med en trippel med hästarna Persören, Coconut Rock och Ego Sånna.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75