– Han såg ut som en zombie senast

TRAV

You Bet Hornline har tagit två segrar efter det åtta månader långa skadeuppehållet.

Nu spänner tränaren Robert Bergh bågen med sin stjärna och möter tufft motstånd på V75.

– Jag har inga jätteförhoppningar. Han är inte i någon toppform nu, säger hästens ägare Paula Asterie.

Sångerskan Paula Asteries ögonsten You Bet Hornline startade i Criterium Continental förra vintern. Där blev hästen diskad för trängning som fyra. Men oturen slutade inte där. Efter loppet hittade tränaren och kusken Robert Bergh en skada på hästen, You Bet Hornline hade fått en hovbensfraktur och beräknades vara borta i minst ett halvår.

Paula: Kul varje gång

Åtta månader tog det tills det att hästen gjorde comeback. Det blev seger direkt, nu har hästen gjort fyra starter efter det långa skadeuppehållet, och vunnit två av dem. Den senaste segern kom på Boden.

– Det är jätteroligt varje gång han vinner. Men han såg ut som en zombie senast, han är ju lat med öppet huvudlag. Och det är ju inte så konstigt att han inte är på topp när han har varit borta så länge, säger ägaren Paula Asterie.

”Matchar fantastiskt bra”

På lördag spänner tränaren Robert Bergh bågen med Sprintermästaren You Bet Hornline. Då stöter hästen på tufft motstånd när Jägersro anordnar V75-tävlingar.

– Vi har jättestor respekt för motståndet. Jag har inga jätteförhoppningar på honom. Han har inte någon toppform nu. Men det är kul att han kommer igång igen, jag tycker Robert matchar honom fantastiskt bra. Vi har bestämt att vi ska ta det lugnt med honom och Robert lyssnar på mig. Jag har pli på honom, säger Asterie med ett skratt.

Hur tror du att det går på lördag?

– Det är tufft lopp, jag vet inte... Jag är glad om han är bland de tre. Man vet aldrig med den här hästen, han har massa hyss för sig. Han kan vara jättehet en dag och jättelat en annan. Man vet inte. Han är sin lilla egna värld, det är lite charmigt.

Vad säger Bergh om den här starten?

– Han är lat, som vanligt, i träningen. Men det ska bli spännande. Jag är glad att Robert ska köra och inte jag. Jag tycker det här ska bli väldigt nervöst.

Ägaren: Kul med Frankrike

Paula själv kommer inte att åka till Malmö för att se sin stjärna springa då hon har ett sångjobb. Men hon litar fullt ut på kretsen kring hästen.

– Ida, som sköter hästen, är fantastisk. Och Robert sköter resten, säger hon.

Hur ser framtiden ut?

– Ingen aning. Det där får Robert bestämma, men det skulle vara kul med Frankrike igen, säger Paula Asterie.