16-åringen: Är en miljonskräll på V75

TRAV

Han vann Breeders Crown och satte proffsen på plats.

Nu har Kevin Oscarsson, 16, ett miljondrag på V75 på hemmaplan.

– Dig For Dollars närmar sig formen, det skulle inte förvåna mig om han vinner, säger Oscarsson.

I fredags vann 16-årige Kevin Oscarsson storloppet Breeders Crown med tvåårige Dreams Take Time och tjänade 175 000 kronor. Efter segern har det varit hysteri kring 16-åringen som trivs med livet för dagen.

– Nu njuter jag mest av att ha vunnit ett så stort lopp, säger Kevin Oscarsson.

”En outsider”

På lördag har Kevin och hans pappa Jim två hästar till start på V75 som avgörs på deras hemmabana Sundbyholm i Eskilstuna. I V75-3 startar familjens ögonsten Dig For Dollars i gulddivisionen. Pappa Jim sitter upp i sulkyn och ekipaget startar från spår sex bakom startbilen. Hästen möter tufft motstånd och kommer inte bli betrodd av spelarna. Men nu varnar Kevin Oscarsson för jätteskrällen.

– Han gör bra lopp mest hela tiden och kommer närmare och närmare formen. Han ska kunna dra åt sig en bra slant och det skulle inte förvåna mig om han vinner. Han gör bra lopp hela tiden och med en bra resa kan han vinna. Han går bra lopp hela tiden och känns bättre och bättre i jobben, det är en outsider.

Ni har även Donttellmewhattodo i V75-6, vad tror du om chansen?

– Han trodde jag personligen inte skulle gå vidare till Breeders Crown-finalen, men det gjorde han. Han har kapacitet men jag trodde inte att han hade formen. Som det känns har han gått framåt mycket med det loppet i kroppen men det blir tufft att vinna, det är en riktigt bra final.

Hur ser drömloppet ut för hans del?

– Han är riktigt startsnabb så helst tar han ledningen och släpper sedan till Angelo i första sväng. Sen drar Angelo så hårt som han gjorde senast och på upploppet får vår häst lucka och vinner.

Vem av era hästar har bäst chans?

 – Det är Dig For Dollars, säger Kevin Oscarsson till Trav365.