Segermaskinen sjuk

TRAV

Västerbo Paradise skulle i kväll på Åby jaga sin 13:e raka seger.

Men det blir ingen start då hästen blivit struken.

Anledningen: Halsinfektion.

– Han ska undersökas i dag och vi tar det säkra före det osäkra, säger hästens tränare Kent Knutsson.

Västerbo Paradise ståtar med 12 raka segrar och vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Kent Knutssons mästerliga matchning med hästen har gjort honom till en av de mest lovande hästarna i landet.

Senast hästen visade sig på banan var under Stochampionatshelgen där han vann enkelt trots ett tufft lopp. Efter det loppet började Kent Knutsson prata om de riktigt stora loppen.

– Ja, det gjorde jag. Men jag har blivit lite felciterad i media. Det står att jag sagt att jag skulle sikta på Elitloppet med den här hästen nästa år. Det har jag aldrig sagt. Däremot har jag sagt att jag siktar mot Elitloppshelgen. Det finns många stora och fina lopp under den helgen men det är inte alls säkert det blir Elitloppet. Vi får se vad som händer här under hösten, säger Kent Knutsson.

Halsinfektion

Västerbo Paradise skulle starta i kväll på Åbytravet. Men nu blir det ingen start då han drabbats av en halsinfektion.

– Han ska kollas upp i dag. Vi tar det säkra före det osäkra och med den här hästen vill man inte chansa. Vi tar blodprov och gör en undersökning i halsen. Vi får invänta svar och ser allt okej ut är han snart tillbaka, säger Kent Knutsson.