"Flera kuskar kör drogpåverkade"

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilt slagsmål på travbanan i Rom

Plötsligt utbröt ett jättebråk på stallbacken i Tor di Valle i Rom.

En framgångsrik italiensk tränare slog till en hästtransportör så att han började blöda.

Nu avslöjar den svenske tränaren Håkan Skoglund en mörk hemlighet inom den italienska travbranschen:

– Tränaren har stora drogproblem. Men det är flera aktiva som sniffar kokain här nere, berättar Håkan Skoglund, försteman hos Jori Turja utanför Rom.

Håkan Skoglund.
Foto: Kanal75
Håkan Skoglund.

Håkan Skoglund lämnade Bergsåker för snart två år sedan. Han flyttade till Italien och har det senaste året varit försteman hos Jori Turja. Samma tränare som managerade världsstjärnan Varenne för några år sedan.

– Jag trivs bra och framförallt är det väldigt bra ekonomiska villkor. Men det finns en baksida också. I Sverige är det ordning och reda, och det är rent och snyggt överallt. Här nere är det precis tvärtom, säger Håkan Skoglund.

"Även kuskar som kör lopp är påverkade"

Under onsdagen var Skoglund och körde lopp på travbanan Tor di Valle i Rom. Han blev då vittne till ett rejält slagsmål på stallbacken.

– Det var en tränare som heter Giuseppe Ruocco som hamnade i bråk med en hästtransportör. Han slog till honom med en rasp i huvudet så att han började blöda.

– Det blev en jävla cirkus. Polisen kom och man fick skjuta på tävlingarna. Men det är som sagt inget ovanligt här nere. Giuseppe Roucco är känd för att ha stora drogproblem. Det är också flera aktiva här som sniffar kokain. Även kuskar som kör lopp är påverkade ibland. Man tar bara prover innan tävlingarna och sedan är det fritt fram, säger Skoglund.

Giuseppe Roucco var i fjol nummer 25 bland de mest framgångsrika travtränarna i Italien. Hans hästar sprang totalt in drygt åtta miljoner kronor.

Byter stall

Själv är Håkan Skoglund på väg att byta arbetsgivare. Den 4 februari börjar han som andretränare hos Giancarlo och Lorenzo Baldi utanför Bologna.

Han har inga planer på att bryta upp.

– Jag blir nog kvar i Italien ett par år till. Det är ett härligt klimat här och som sagt goda ekonomiska villkor. Men annars är Sverige bättre på allt, säger Håkan Skoglund.

Michael Carlsson, Kanal75

Publicerad: