Allt om V65 på Gävletravet

TRAV

Barfota runt om och Örjan Kihlström upp i vagnen.

Det var anledningarna till att About A Boy tog årets första seger under Gävles V65-omgång.

– Han gick ifrån på ett rejält sätt, berömde Örjan Kihlström

Att Örjan Kihlström kan få extra fart på hästarna visade han under måndagskvällen på Gävletravet.

Sexårige About A Boy hade inför måndagens start två andrapris som bäst under året.

Men den saken såg Örjan Kihlström till att ändra på.

Trots ett tufft lopp utvändigt ledande 5 Mack Bulwark så kunde Örjan Kihlström och About A Boy hålla farten starkast över upploppet och segern blev väldigt säker och det såg ut att finnas krafter kvar när ekipaget skar mållinjen.

– Ledaren blev lite het från början så jag valde att sätta mig lugnt utvändigt honom. Han kändes pigg och fin hela vägen och gick ifrån på ett rejält sätt, sa Örjan Kihlström i segerintervjun.

Freeman sprintade till seger

Annars var det en rätt så ljummen V65-omgång på Gävletravet denna måndag.

Inledningen på V65:an innehöll många gamla snabbloppshästar och segern gick till lärlingen Claes Sjöström som efter ett lopp i andra utvändigt avgjorde knappt men säkert tillsammans med Freeman. Favoriten Yorktown Gunner hamnade sist från start och kunde sedan aldrig blanda sig i segerstriden.

– Jag chansade och satt kvar när favoriten kom 600 meter från mål. Jag tyckte jag hade en bra rygg och den här hästen har full form för dagen, sa Claes Sjöström.

Avdelning två på V65 vann Jim Frick med favoriten Locksley F.H. efter ledning från start till mål. I den tredje avdelningen fick vi se en riktig ”Kihlström:are”. Efter ett lopp som sista häst så trodde inte många att Merriment skulle hinna fram till seger. Men efter en mycket vass avslutning så kunde Örjan Kihlström måtta in treåringen till säker seger.

– Det här är en bra häst och jag kände tidigt på upploppet att vi skulle ha vinstchans, sa Örjan Kihlström.

Odin Tabac tog tredje raka

Håkan Wallberg har fått fin snurr på kallblodet Odin Tabac. I V65-4 tog ekipaget sin tredje raka seger på kort tid efter ett perfekt lopp i andra utvändigt.

– Det kändes stabilt och han vann på en bra segertid. Segern blev säker till slut, sa Wallberg efter loppet.

Avslutningen på V65-spelet gick till Olle Alsén och Icarus Frontline som hittat en härlig formtopp. Hästen avgjorde lätt över upploppet och Alsén bjöd på en ordentlig segergest sista biten in mot mål. Tvåa i mål slutade Per Lennartsson och Asa Snabb som höll tappert.

– Jag har sett på ATG-live att han gått bra med smyglopp så jag smög med. Han kändes fruktansvärt bra hela vägen så jag var segersäker redan 300 meter från mål. Man måste bjuda på sig själv, sa Olle Alsén efter segern med Icarus Frontline.