Franske storstjärnan kommer till Sverige

TRAV

Vunnit PdA tre gånger – nu ska Bazire visa upp sig i norr: ”Får nypa sig i armen”

Foto: Jean-Michel Bazire.

Franske stjärnkusken Jean-Michel Bazire ”bojkottar” Sverige.

I sommar kommer han dock till Boden för Björnkampen.

– Man får nypa sig lite i armen, säger David Zimmer på Bodentravet till Trav365.

I fjol gästade den belgiske stjärnkusken Joseph Verbeeck Bodentravet för att delta i Björnkampen.

Travbanan i Norrbotten ser ut att få celebert besök även i år.

Den franske stjärnkusken Jean-Michel Bazire uppges enligt franska Paris-Turf vara klar för den klassiska kuskmatchen.

Bazire, som vunnit världens tuffaste travlopp Prix d'Amérique tre gånger, har inte kört travlopp i Sverige sedan augusti 2013.

Bjuder på resa och uppehälle

– Det är helt fantastiskt, det är ett namn som alla drömmer om, speciellt när han inte varit så pigg på att köra travlopp i Sverige, säger David Zimmer på Bodentravet till Trav365 och fortsätter:

– Det är både grymt fantastiskt, magiskt och otroligt att han visar intresse för att vara med i Bodens Björnkampen. Det är långt kvar till 3 augusti då tävlingsdagen går av stapeln och mycket kan hända, men om han kommer, som det av allt att döma verkar, så får man nypa sig lite i armen.

Bodentravet bjuder Bazire på resa till Boden, samt uppehälle.

– Han vet att vi väldigt, väldigt gärna vill ha hit honom och han vet premisserna. Jag är väldigt ödmjuk inför det faktumet att vi är i början av mars nu och det vräker ner snö och vi pratar 3 augusti vilket är en ocean av tid för de här grabbarna, men det är grymt och man kan inte säga något annat.

”Vill höja statusen”

Hur kommer det sig att ni i fjol lyckades locka Joseph Verbeeck till Boden och Björnkampen, och nu av allt att döma Jean-Michel Bazire?

– Det handlar kort och gott om att vi vill höja statusen på det här arrangemanget och sikta mot stjärnorna, och då kanske vi når trädtopparna i varje fall, skrattar Zimmer och fortsätter:

– Vi har en fantastisk publik och det finns ett väldigt stort engagemang, och att kunna bjuda på de här världsartisterna känns fantastiskt för mig som Bodenkille, för det händer inte så ofta att vi får se sådana i Boden. Jag kommer ihåg när jag var grabb och Åke Svanstedt, Stig H Johansson, Torbjörn Jansson, Robert Bergh och grabbarna kom hit, det är det som ligger till grunden för mitt stora travintresse.

David Zimmer avslutar med att poängtera att det inte är hans förtjänst att Bazire gästar Sverige och Boden i sommar.

– Jag har jobbat med Kirsi Manninen i Frankrike och Ludvig Bergström som är mitt bollplank, att Bazire kommer hit är inte frukten av mitt jobb, det är Kirsi och min kompis ”Ludde” som dragit i många trådar.