Trav

Sweden Cup-häst avstängd för dopning

Av: 

Erik Pettersson

4 Ringostarr Treb var mycket bra vid försökssegern i Sweden Cup och slutade sedan trea i finalen i lördags. Nu är hästen avstängd för dopning.
4 Ringostarr Treb var mycket bra vid försökssegern i Sweden Cup och slutade sedan trea i finalen i lördags. Nu är hästen avstängd för dopning.

TRAV

I lördags vann han ett försök till Sweden Cup – och blev trea i finalen.

Nu är Ringostarr Treb avstängd för dopning.

Under måndagen blev det officiellt att han lämnat positivt dopningprov vid en start i Italien 12 mars, det skriver travservice.dk.

Holger Ehlert-tränade Ringostarr Treb, som blev trea i lördagens Sweden Cup, planerades stanna kvar i Sverige för att tävla i sommar.

Nu kan den planen komma att ändras.

Under måndagen blev det officiellt att hästen lämnat ett positivt dopningsprov, med fenylbutazon, vid en start i Padova, 12 mars, det skriver travservice.dk.

I loppet slutade hästen trea och blir nu av med prispengarna.

Nu är Ringostarr Treb avstängd till den 28 juni.

Under samma tävlingsdag så testade även Ehlerts Unicorno S.L.M positivt för samma substans. Även den hästen startade på Solvalla i helgen, och blev oplacerad i Fyraåringseliten.

Det är inte första gången som Ringostarr Treb fastnar i dopningkontroller. Som treåring blev han av med prispengarna i ett lopp i Modena, efter ha tävlat med ett långtidsverkande kortisonpreparat, det skriver sulkysport.se.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!