Målarn: ”Jag trodde inte det var så stort”

TRAV

Anders "Målarn" Johansson har blivit en kändis i Göteborg efter att han spelade in 23 miljoner kronor till kunderna hos Coop Forum Sisjön i Askim.

Nu kommer glada vinnare fram och tackar och hyllar honom.

– Jag trodde inte att det var så stort, men nu inser jag hur stort det var, säger han.

Anders Johansson slog rekord när han spelade in den största vinsten någonsin på andelsspel i början av november i år.

Han satte alla rätt på flera av sina andelar och drog in sammanlagt 23 miljoner kronor till 239 kunder. Det innebar att varje person som köpt in sig blev 96 000 kronor rikare.

Anders, som till vardags jobbar som målare, har hand om andelarna i butiken och har vunnit flera storvinster till invånarna i Askim.

Nu har det gått över en månad sedan den otroliga vinsten.

– Folk är supernöjda, det är helt otroligt. Man har hört så mycket historier och folk kommer fortfarande fram och tackar.  De uppskattar det verkligen. Även om jag bara är och handlar i butiken så är folk framme och tackar och även inne i centrala Göteborg kommer folk fram och tackar. Jag trodde inte att det var så stort, men nu inser jag hur stort det är.

Hur känns det att få sådana reaktioner?

– Det känns positivt, jag har inte hört något negativt. Den här vinsten kom i rätt tid, snart är det ju julafton.

Men du fortsätter att jobba på som målare?

– Det går inte att vara Micke Nybrink, jag får fortsätta att slita med det här.

Anders köper alltid en andel i sina system och har varit med och fått lite pengar han med.

– Men jag har inte hittat på något för vinsten ännu, vi får se efter jul och nyår. Jag har spanat lite på om jag ska åka på någon resa.

Vad tycker du om helgens V75? Jackpott på Åbytravet och extra miljoner i potten?

– Det är hemmabana och allt. Jag tycker det ser klurigt ut. En del löp är riktigt svåra, så som lärlingsloppet och stoloppet. Jag funderar även på hur bra Maharajah är, vågar jag spika? Det är många frågetecken.

Hur ska du hantera Maharajah då?

– Jag är inne på att gardera honom. Flemming har en bra häst, Obi Wan, även om den inte startat på ett tag. Veijo låter uppåt på sin häst Solvato, så de två hästarna åker nog också med.

– Jag spikade Maharajah sist på V75 och då vek han ner sig. Han är bra, det är en väldigt bra häst. Men läget är inte det bästa och jag läste att tränaren Stefan Hultman inte var så positiv.

Vad ska man mer tänka på när loppen avgörs på Åby?

– Det är open stretch och hästarna kan vinna från tredjepar invändigt även om det låter lite långsökt. Vinnarhålet är klart positivt. Sedan vet jag inte hur vädret kommer bli, de har hotat med regn så det måste jag ha i åtanke när jag gör andelarna.