– Rent logistiskt är Skåne perfekt

1 av 2 | Foto: Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersrotravet i Malmö.
TRAV

Stjärntränaren Robert Bergh planerar att flytta från Bergsåker och sneglar mot banorna i storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Utspelet bekymrar Bergsåker – men sportcheferna på Åby och Jägersro jublar.

– Han är välkommen så klart, säger Mats Ahlkvist på Jägersro.

Bergsåkers sportchef Peder Söderman mottog uttalandet om att Robert Bergh planerar att flytta från Bergsåker, för att bli bäst i Sverige, så här:

– Det vore väldigt illa för Bergsåker.

”Välkommet tillskott”

Men alla tycker inte att utspelet är negativt. För Sportbladet berättar Bergh att han tycker sig själv vara trångbodd och att han måste flytta – eller bygga ut för att ta nästa steg i utvecklingen och vara med och kriga om att vara nummer ett i trav-Sverige.

Städerna stortränaren är intresserade av är: Stockholm, Göteborg och Malmö. Det vill säga att banorna Solvalla, Åby eller Jägersro är högaktuella att få stjärnan vid en eventuell flytt.

– Det hade varit ett välkommet tillskott, en mycket bra förstärkning, men vi får se vad som händer, säger Jon Pedersen, sportchef på Åbytravet i Göteborg.

Han fortsätter:

– Jag vet att det har pratats om det här i några år, men tidigare har det inte passat. Det är lite jobb med att hitta en gård som är stor nog för hans hundra hästar som finns på träningslistan också.

”Mycket intressant”

Sportchefen på Jägersro, Mats Ahlkvist, har precis läst nyheten när Trav365 når honom.

– Han är välkommen så klart. Jag har inte hunnit reflektera så mycket över det än, men skulle det bli aktuellt är det naturligtvis mycket intressant. Det skulle ju i alla fall underlätta för honom rent logistiskt att träna hästarna här i Skåne. Han har närhet till två flygplatser här i Malmö och i Köpenhamn,  det är även bara halva vägen till Frankrike, där han har stor filial, mot vad det är nu.

– Han brukar stanna till här med hästarna när han är på väg neråt i Europa, om han skulle ha sin bas här så skulle det som sagt underlätta, säger Ahlkvist.

Trav365 har även sökt Solvallas sportchef Tore Fyrand.