Vännerna vann 3,3 miljoner kr

Torbjörn och Stefan spelade in jättevinsten tillsammans på V75

Vännerna Torbjörn Arenander och Stefan Eriksson.
Vännerna Torbjörn Arenander och Stefan Eriksson.

Målaren Torbjörn Arenander och snickaren Stefan Eriksson är killarna bakom 3,3 miljonersvinsten i Årjäng i helgen.

Här berättar vännerna om vägen till storvinsten på V75.

– Ett tag var det inte meningen att vi skulle spela, säger Torbjörn till Trav365.

V75 gav 14 nya miljonärer runt om i Sverige under söndagens tävlingar på Romme.

Ett av de rätta systemen var inlämnad hos Ica Supermarket i Årjäng och gav hela 3 313 980 kronor.

Hjärnorna bakom systemet är de två kompisarna Torbjörn Arenander och Stefan Eriksson. Under tisdagen har de firat sin vinst i butiken och även besökt banken för att få sina pengar.

”Var inte sugen”

De två killarna har ett stort travintresse och är både spelare och hästägare, men inför helgens V75 på Romme var de tveksamma till om de skulle spela.

– Jag hade en vinnare i DD-1, Stig H Johanssons Chapeau, och den ville jag spika. Stefan skulle göra systemet. Vi var eniga om det i början av veckan. På lördagen ringde en annan kompis till mig och frågade om vi skulle göra V75 tillsammans. Jag sa att jag inte var sugen, att jag skulle strunta i det.

– Sedan ringde Stefan, som jag hade bestämt att jag skulle spela med. Jag sa att jag inte var sugen och han var inte sugen han heller. Han pratade om hästarna som ha hade valt ut, men jag tyckte att det var för dyrt, säger han.

Torbjörns förslag var att de kunde göra ett system, men i så fall skulle de ha tre spikar i stället för två. Och så blev det.

– Han var och spelade en racket-turnering så jag åkte ner till Ica i Årjäng och ställde mig där och ringde honom. Han sa vilka hästar som skulle med och jag fyllde i kupongen, men då hade han inte med Corleone Boko i sista på fem hästar. Jag sa att den måste jag ha med, så den tog vi med.

Stort system

Systemet var på 7 200 rader och spikarna var på B.B.S.Sugarlight, Månprinsen A.M. och Chapeau.

När de hade plockat ut sina hästar började de fundera om de skulle välja V75 eller V7.

– Jag frågade om vi skulle spela V75 eller V7. Stefan tyckte att det kan bli bra betalt på fem och sex rätt och att det var bra att spela V75. Men jag sa att vi skiter i det och spelar V7.

Så det var lite om och men innan ni gjorde systemet?

– Det var många om och men och lite målfoton innan vi satte alla rätt. Ett tag var det inte meningen att vi skulle spela alls, säger han

Torbjörn hade även spelat Dagens Dubbel och fick in 103 000 kronor där.

– Jag hade spik på Chapeau och tog alla hästar i sista loppet. Så det var en jättebra dag, konstaterar han.

Hur följde ni loppen?

– Kompisen var och spelade turneringen så honom fick jag inte tag på. Han såg sändningen i TV4. Jag fick inte tag i honom förrän efter sju när TV4-sändningen hade varit. Då ringde han till mig, och han var ju helt chockad.

Fortsätter jobba

Torbjörn följde dock loppen via livesändningen och hade koll på att det var stora pengar på gång.

– Inför sista avdelningen var värdet 54 000 kronor och när hästarna gick i mål visste jag bara att det skulle bli över 200 000 kronor i utdelning. Jag tänkte att det ger inte så mycket mer än det. Och så helt plötsligt kommer det upp 1 325 000 kronor. Det började snurra i huvudet, och vi hade ju spelat V7 och fick 2,5 gånger utdelningen.

Torbjörn är egenföretagare och driver ”Tobbes Måleri i Årjäng” – men vinsten innebär inte att det är slutmålat.

– Jag kommer att betala av lite på huslånet. Man får kanske ett lite annorlunda liv nu, man behöver inte tänka på hyra eller lån. Men jag kommer fortsätta att arbeta.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!