”Känns som en spark i magen”

TRAV

Först tystades han ner i ATG:s nya tv-kanal ATG 24.

Nu tvingas legendariske travreferenten Bengt Larwik, 65, bort från sitt jobb på Jägersro.

– Det känns som en spark i magen efter alla år som jag har jobbat, enda trösten är att jag är gammal, säger Larwik till Trav365.

I början på 2013 lanserade spelbolaget sin nya tv-kanal ATG 24.

I och med lanseringen gjorde ATG och dotterbolaget Kanal75 vissa förändringar.

En av ändringarna var att tysta ner vissa av landets banreferenter, en av de drabbade blev Jägersros banreferent Bengt Larwik.

Anledningen: han höll inte måttet.

– Jag tycker det är en skandal, sa Larwik till Trav365 då.

”Vill att jag ska sparkas”

Efter att ha jobbat knappt ett år med att bli censurerad i ATG 24 kan nu Trav365 avslöja att Larwik tvingas bort från sitt arbete på Jägersro.

– Allt är inte avklarat ännu, men de vill att jag ska sparkas. Det blir väl klart att jag får gå efter över 40 års tjänst här, säger han till Trav365.

Vilka vill att du sparkas? Jägersro eller ATG?

– ATG pressar Jägersro att jag måste bort. ATG ska styra allt numera och nu när det nya V86-express införs ska de styra allt ljud och ljus på banorna. Enligt mig dödar de banorna och tar själen ifrån dem i och med det.

”Känner mig inte välkommen”

Hur känns det att lämna jobbet du gjort i över 40 år?

– Det känns som en spark i magen, jag har lagt ner över 40 år och mycket har varit ideellt arbete med amatörföreningar och så vidare, jag har verkligen ställt upp på Jägersro. Det är väldigt märkligt att de ska besluta när jag ska gå och att jag inte får välja det själv. Jag känner mig misskrediterad av ATG som vill att jag ska försvinna ut bakvägen och inte jobba något mer.

– När de tog bort mig från ATG 24 fick jag oerhört mycket mail av fans om att de ville ha mig tillbaka.

När slutar du?

– Jag har inte fått någon skriftlig uppsägning än, men jag kommer sluta nästa år. Något datum är inte bestämt, men jag känner mig inte välkommen längre.

När Trav365 når Jägersros vd Lars-Åke Mårtensson för en kommentar är han fåordig.

– Det här är inget jag vill kommentera.