12 spelare avstängda för 'robotspel'

ATG: ”Kontona är stängda av Norsk Rikstoto”

12 norska travspelare har blivit avstängda för ”robotspel”.

Tillsammans försökte de kringgå ATG:s regler kring systembegränsningar.

– Kontona är stängda av Norsk Rikstoto, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth.

I maj förra året gick spelbolaget ATG ut med att de startar ett krig mot så kallade ”robotspel”.

För att fortsätta göra det svårt för för spelarna som använde sig av spelbeteendet tog speljätten ett nytt krafttag och införde systembegränsningar i höstas.

”20-tal ärenden”

De nya reglerna som ATG presenterade förra året har gett resultat. På en presskonferens i dag berättar vd:n Hasse Skarplöth:

– Det nya reglerna har lett till en rad avstängningar, varningar och utredningar. Det är ett 20-tal ärenden, avslöjar han.

Nyligen blev spelbolaget utsatta för försök till ”robotspel”, vilket har lett till avstängningar.

– Det senaste i raden är att 12 norska spelare, som spelat via Norsk Rikstoto, har gått ihop för att kringgå systembegränsningarna som vi har infört. De tolv kontona är stängda av Norsk Rikstoto, klargör Skarplöth.

”Begått avtalsbrott...”

Tidigare i år valde ATG att stänga av sitt samarbete med den utländska partnern Estland, det efter att ett system inlämnat via AS Totalisaator gett en V75-vinst på 22,8 miljoner kronor.

– Jag har ingen ny information, vår utredning pågår fortfarande. Och anledningen till avstängningen var att vi misstänkte att de har begått avtalsbrott. Jag får återkomma om ärendet Estland, säger Skarplöth

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!