Finske profilens syrliga passning mot Sverige

Efter skrällsegern på Solvalla - ska tipsa finska tränare att resa till Sverige oftare: ”Behöver inte vara rädda...”

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Kari Lähdekorpi.
TRAV

Finska skrällen Lil Belinda vann på V86 på Solvalla i onsdags.

Då passade finske profilen och ex-tränaren Kari Lähdekorpi på att skicka en syrlig passning mot Sverige - via Twitter.

– Är det så illa? Lil Belinda är en vanlig häst som knappt räcker på fredagskvällarna här, utvecklar han.

Som tweeten här ovan antyder är inte ex-tränaren Kari Lähdekorpi, numera hemflyttad till Finland och omtyckt travtv-personlighet, speciellt imponerad över klassen på Solvallas V86-lopp.

– Alltså, är det verkligen så illa att Lil Belinda kan åka över och bara vinna på V86? Det är en vanlig häst som inte vinner så ofta och knappt räcker på fredagskvällarna här. Hästarna på Solvalla kanske inte så bra som ni/vi tror...

Så du tycker finländarna borde resa oftare till Solvalla?

– Ja, vi kanske ska åka till Solvalla och rensa bordet! Det är väl lika bra att komma, precis som man åker till Boden från Finland och tävlar, så kan man åka till Solvalla, menar Kari.

”Ingen dålig idé”

Och som vanligt har den företagsamma profilen en idé för att få till en smidig lösning för finska tränare som är sugna på att resa västerut för att ”casha in”.

– Jag har haft en tanke i några dagar att man kan samtala på en sajt några dagar innan anmälan, så att man kan ha en gemensam transport, och samåkt, det hade inte varit någon dålig idé, nu när man ser att vem som helst kan vinna där.

– Jag kommer tipsa tränarna här om att åka. Vi får se hur det blir. Men man ska inte vara rädd för motståndet, inte nu under vintern i alla fall, då det ser väldigt tunt ut. Det kanske blir svårare i vår och sommar.

”Loppen har blivit så dåliga”

Lähdekorpi som var verksam i Sverige i många år har visserligen lämnat landet, men har fortfarande stenkoll på vad som händer på våra travbanor. Och han ser ett problem - på Solvalla.

– Det blev inte bra när de började tävla på tisdagar och onsdagar. Loppen på onsdagarna har blivit så dåliga. V86 har blivit mycket sämre, det är inte lika fin sport, och det är ju självklart att det blir så när man tävlar på både tisdagar och onsdagar på samma bana. Sen kan man inte skriva ”proppar” som man gjorde tidigare heller. Jag tror onsdagarna kommer tappa.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Trav