Trav

Stjärnan vann igen – lekte hem 100 000 kr

TRAV

Stefan Melander har skördat makalösa framgångar så här långt under året. Och stallformen verkar minst sagt hålla i sig. Senast i raden av storloppssegrar togs tillsammans med Friction då han segrade i Henning Mårthans Minne på Rättvikstravet under måndagskvällen.

– Han var harmonisk och detta var nog det finaste jag känt honom, berömde en påtagligt nöjd Stefan Melander efter seger.

Efter att ha inlett utvändigt om ledande Hard Livin tryckte Melander till och kunde överta ledningen 1 400 meter från mål. Efter 12,5 första halvvarvet kom man upp till varvning på strax under 1.14. Över upploppet kom det enbart att handla om de två första och även om Hard Livin närmade sig den sista biten kom han aldrig i farlig närhet. Segertiden skrevs till 1.12,9a/2140 meter och förstapriset uppgick till 100.000 kronor.

– Det är en otroligt fin häst och framförallt var han väldigt lugn idag. Jag drog på ganska rejält och de sista 500 gick fruktansvärt fort. När Hard Livin attackerade lade han bak öronen och ville bara vara först.

Segern innebär samtidigt en direktplats till Jubileumspokalen, vilken avgörs på Solvalla den 15:e augusti. Ett lopp som sedan tre år tillbaka endast är öppet för femåriga hästar där förstapriset uppgår till en miljon kronor.

Anders Nilsson/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!