Remy Nilson slutar

Uppdaterad 2012-04-26 | Publicerad 2012-04-25

Vill kliva av rollen som vd under året

Remy Nilson.

Remy Nilson, 62, lämnar sin tjänst som vd för ATG.
Beskedet kom under Svensk Travsports fullmäktigemöte på Solvalla på onsdagen.
- Att leda ATG är en utomordentligt spännande och motiverande uppgift men jag har nu meddelat ATG:s styrelse att jag önskar kliva av rollen som vd senast vid slutet av detta år, säger Remy Nilson i ett pressmeddelande.

Under sammanlagt 25 år på ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp), först som marknadschef åren 1982-1999 och sedan som vd från 2004, har Remy Nilson blivit företagets mest kända ansikte utåt.
Nu väljer han att träda tillbaka.
- Jag var väldigt tydlig när jag började här igen med att jag inte ville jobba längre än till 60. Nu blev det två och kanske tre år till. Det är ett personligt beslut så att jag kan ägna mer tid med min familj, berättade Nilson under ett internt möte för sina anställda på onsdagen.

Ökat omsättningen
Sedan Remy Nilson tillträdde som vd har ATG stadigt ökat sin omsättning till rekordåret i fjol då spelet på hästar i Sverige för första gången nådde över 13 miljarder kronor.
Att spelomsättningen pekat nedåt under början av 2012 har enligt Nilson inget att göra med beslutet.
- Jag har varit med om många uppförsbackar under min tid på ATG och att jobba med att vända dessa har varit bland det roligaste som funnits. Det här handlar om mig och vad jag vill göra med mitt liv.

”Vill tacka Remy”
ATG:s ordförande Mats Denninger lämnar följande kommentar i ett pressmeddelande:
- Vi vill tacka Remy Nilson för det fantastiska arbete som han har utfört under många år i ATG. Remy Nilson har stor del i ATG:s framgångsrika utveckling.
Beskedet om vem som blir ny vd på ATG kan dröja.
- Rekryteringsprocessen är inget jag är involverad i, men jag kommer att arbeta kvar så länge den pågår och har sagt att det är helt okej även om det tar året ut, säger Remy Nilson.

Robin Johansson, Kanal75