– Många spännande hästar att ha koll på

Publicerad 2015-03-06

På söndag är det dags för årets första riktiga fartfest i Europa. Sprinterloppet Grand Critérium de Vitesse körs i Cagnes-sur-Mer på den franska Rivieran.

Solvallas sportchef, Markus Myron, är på plats för att ragga hästar till Elitloppet.

Loppet körs utan någon svensk deltagare, men det saknas inte blågult inslag. Fjolårets Elitloppsvinnare Timoko drog fina spår tre bakom bilen och som vanligt är det Björn Goop som sitter i sulkyn. Johnny Takter tar åter plats bakom broder Jimmys Maven som ännu inte lyckats i sina starter på europeisk mark. Nu är det förutsättningar som passar amerikanskan, men spår åtta föll henne inte i smaken. Titelförsvararen Univers de Pan har två lopp i kroppen efter de skadebekymmer som höll honom borta från det franska vintermeetinget. Tioåriga Roxane Griff visar inga ålderskrämpor och hon drog innerspåret.

Ser intressant ut

Att hitta hästar till Elitloppet är en pågående process under hela året. Grand Critérium de Vitesse är ett av loppen som elitloppsgeneralerna lägger fokus på. Solvallas nye sportchef Markus Myron åker ner till den franska Rivieran med en speciell känsla.

– Det är första gången som jag är med och ska försöka lägger ihop det här pusslet. Vårt jobb börjar redan i och med Prix d'Amerique och loppen därefter. Tyvärr vill inte årets vinnare av Prix d'Amerique Up And Quick vara med i år, men håller dörren öppen för start 2016. Det finns många spännande hästar att ha koll på och loppet på söndag ser väldigt intressant ut, säger Markus.

Hur ser fortsättningen ut?

– Klaus Koch och jag åker till USA om några veckor och vi har flera spår som vi vill kolla upp, berättar Markus.

Vad heter drömhästen?

– Oj, det var en svår fråga. Vi vill ha med världens bästa hästar just vid den tidpunkten. Det finns flera spännande ekipage att välja mellan. För mig känns det fantastiskt inspirerande och vi lovar att årets Elitlopp kommer att bli ett kanonlopp, som det brukar vara, avslutar Markus Myron.

Kanal75, Erik Pettersson/MiniMedia