'Har köpt en jättefin häst'

TRAV

Robert Dunder och Petri Salmela bildar Stall Norr, en av de tre stallen i Rikstravet där det fortfarande finns andelar kvar att köpa

Foto: Robert Dunder och Petri Salmela

Robert Dunder och Petri Salmela bildar tillsammans Stall Norr i Rikstravet 2015.

Nu har de en plan för att vinna hela tävlingen.

– Vi har många banor som vi kan tävla på, och konkurrensen är inte lika tuff här uppe som den kanske är i södra Sverige, säger Robert Dunder till Trav365.

Robert Dunder gjorde succé på travbanan i fjol och mer än fördubblade sina inkörda prispengar.

Från 653 000 kronor år 2013 till över 1,5 miljoner kronor i fjol.

Nu bildar den nya proffstränaren Stall Norr i Rikstravet tillsammans med rutinerade Petri Salmela.

Petri Salmelas stall körde in 6,7 miljoner kronor i fjol.

De bägges egenskaper kan de komma långt på i tävlingen.

”Har häst klar”

– Vi är ett bra team jag och Petri Salmela, en ny tränare och en tränare med mycket rutin, säger Robert Dunder till Trav365.

Det finns fortfarande andelar kvar i ert stall, varför ska man köpa in sig hos er?

– Vi har många banor som vi kan tävla på, och konkurrensen är inte lika tuff här uppe som den kanske är i södra Sverige. Vi har visserligen lite färre tävlingar och färre lopp här, men jag tycker det ska bli väldigt spännande och jag tror det kommer gå bra för oss. Jag har fått in en jättefin häst till tävlingen, och jag vet att Petri också tittat på en jättefin häst.

”Blir intressant”

Kan du berätta lite om din häst?

– Det är en treårig hingst som kommer från Joakim Lövgren, Amigo Brick heter han. Jag var till Jägersro och körde kvallopp med honom för tre veckor sedan och jag tyckte det kändes väldigt bra. Jag tyckte uppträdandet var bra, och det verkar vara en klok och förnuftig häst. Det ska bli intressant det här.

I Rikstravet 2015 är det nio stall och 18 travtränare som är med och gör upp om slutsegern. Andelarna till succétävlingen släpptes den 2 februari och de flesta andelarna tog slut snabbt. Det finns dock andelar kvar i tre stall, Stall Norr, Stall Mittnorrland och Stall Gävleborg. Startskottet för tävlingen går den 1 april och tävlingen pågår fram till den 31 oktober.

”Jättespännande”

Stallets tio bästa lopp när det gäller insprungna prispengar räknas i tabellen och avgör vem som vinner. Att hänga med i Rikstravet kostar 500 kronor per andel, och det finns 1 500 andelar i varje stall. Vinnande stall belönas med 150 000 kronor.

– Det är en jättespännande tävling, det är framför allt en väldigt rolig grej för alla inblandade. Vi måste tro att vi kan vinna tävlingen jag och Petri Salmela, jag är inte en sådan som lämnar in och inte tror på seger redan innan tävlingen startat för då tycker jag inte att man behöver vara med. Det är en rolig tävling och det är ingenting som säger att vi inte ska kunna vinna den, säger Robert Dunder.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav