”Blev en ren uppvisning”

TRAV

Commander Crowe mot klabbet.
Sa ju det redan i fredags.
Åby Stora Pris blev den gamle mästarens show.
Aldrig har en häst vunnit loppet så lätt.

Ett drama i två akter med fin chans till en avgörande epilog om hästarna är så jämna som vi tror. Ungefär så kändes det inför Åby Stora Pris och det började också lite otippat med att de betrodda hästarna svek i det första heatet, V75-1:

Solvato gjorde ett godkänt lopp från tredje ytter men vi såg ingen Olympiatravsexplosion i spurten. Kicken i steget fanns inte där. Det var ungefär som Abe- ba Aregawi i Zurich fredags. I’m sorry.
Reven d’Amour blåste till ledningen och såg klar ut i sista sväng men fick stryk av två hästar över upploppet. Okej, men utan plus. 4 Finska skriket Surprise Lord fick allt i halsen i rygg på ledaren men var tandlös. 4 Commander Crowe såg plötsligt gammal ut i dödens och gav fan i allt redan i sista sväng.
Joke Face galopperade direkt. Och så vidare. Men Quid Pro Quo smet´förbi från tredje inner via open stretch efter en maxinsats i sulkyn av Erik Adielsson och rappa påkar av hästen. Ni som ryggade mina tips i fredags fick väl med honom? Fem streck räckte.

Del två (V75-5) blev något annat. Fabrice Souloy drog skorna av Commander Crowe och Adielsson valde att släppa ledningen med Quid Pro Quo. Just då kändes det helrätt, möjligen kunde det vara en risk att bli kvar bakom om Commander gav upp.

Elvaåring med nio liv

Gav upp my ass. Han såg ut som en miljard hela vägen och Örjan Kihlström gav järnet mitt i sista sväng. Quid avslutade rykande med 1.07 sista 300 utan att ta en millimeter på den fantastiske elvaåringen med nio liv. I skymundan avslutade Solvato mycket bra som fyra men från fjärde inner vinner man inga såna här lopp, då måste de kroka ihop framför.

Skiljeheatet blev en ren uppvisning trots att Commander Crowe inte kunde behålla ledningen. Kihlström gick kaxigt till attack efter 350 meter och redan 600 kvar var lop- pet avgjort. Då satt elvaåringen i front och Adielsson slutade köra med en sliten Quid Pro Quo. Aldrig har ett sånt här lopp varit kört så tidigt. Fabrice Souloy var rörd till tårar. Jag förstår honom.

Övriga lopp:

Poker Kronos är läskigt överlägseni Klass II och slaktade motståndet i sin V75-final. Robert Bergh körde till  ledningen 1 300 kvar och akterseglade de andra redan 400 kvar.

Finns det någon tränare och kusk som vinner sina V75-lopp så lätt som Bergh? Somna inte bara Robert, det kanske går lite för lätt för tillfället.

Härlig duell mellan Borga Effekt och Dernier Viking i V75-3 där Dernier tågade i tredjespår utan rygg sista rundan och ändå kunde tugga sig till vinst. Starkaste stoet i världen? Jag skojar lite förstås men ni fattar. Hygglig spik, eller hur? 5,11 gav hon.

Flemming Jensen fintade bort Örjan Kihlström bakom Arazi Boko när han kup- pade sig till spets 1 100 kvar med Jaguar Bro- line och det avgjorde loppet. Eller om det var Arazi som inte var med på noterna, Kihl- ström skyllde allt på hästen. What ever.

Alla gubbar mot tjejen (Jennifer Tillman) i V75-7 men Royal Fighter stod pall för smällarna han fick i ledningen och vann bombsäkert. Långnäsa och ruggigt bra gjort.