Min tredje spik – ett långskott

TRAV

Båda har drömspår bakom ­bilen och kommer från femstjärniga insatser.

Så varför krångla till det?

Den tredje spiken är... lite av ett långskott.

Men fasen vad bra han har varit. Streckad på tio procent.

V75-omgången i Eskilstuna i morgon kan inte anklagas för att vara den svåraste i travhistorien. Jackpott på fem rätt får man troligen inget fantasiodds på. Men mitt lilla chanssystem på 441 rader har potential – tar det i kanterna kan vi korka upp på lördag kväll.

I V75-1 startar helgens bästa spik. Euro Staro Crown var en av de bättre fyraåringarna förra året, han kvalade in till Derbyt, och nu är han i sitt livs form. Senast fick han öppna i kamikaze­fart första 500, det gick 1.06, och kunde ändå sticka undan till överlägsen vinst på 11,1/1640 auto. Nu ska man inte bländas av tider, själv känner jag mig avtrubbad efter sommaren, men jävlar vad bra han var. Peter Untersteiner som körde för första gången utbrast, efter loppet, att det här var en av de bästa han kört.

Spår två bakom bilen nu, blixtsnabb, värsta konkurrenten ­Baron Rols på utsidan, ettan släpper. Badkaret säger spik.

Dyrt att förälska sig

Longlegs är mitt roliga drag i V75-2. Man ska inte förälska sig i hästar som spelare, det kan bli dyrt, men den här treåringen ska jag vinna på framöver. Samuel Rehn är en duktig amatör som plockar fram fina hästar i en aldrig sinande ström. Longlegs är kort och gott en ruskigt fin travare som jag följt noga. För tre starter sen mötte han kanoner på Solvalla och satt fastlåst i kön med allt sparat i ett lopp som vanns av Keystone Brady. Näst senast vann han en lekstugevinst i Gävle, från spets. Senast torskade jag på honom? I ledningen gav han sig över upploppet mot Action Venesi, det var surt/dyrt. Men enligt Rehn var innerspåret som en potatisåker den dan på Romme och vi köper bortförklaringen eftersom oddset är högt i morgon.

Arras är av samma stuk som Euro Star Crown: bra läge, mycket startsnabb, topplopp senast – spik.

Nu gör han i och för sig gulddebut men det vet han inte om själv. Schhhh. Och bara kör, Stefan Söderqvist, kör mot Gentleman som möjligen försöker svara. Men kör en bit till då så galopperar väl han som vanligt?

V75-4 är svårt och jag streckar sju hästar och hoppas, men bara hoppas, att det räcker. Ska man leta fynd blir det Between the Sheets som kan massor och Zillens Victoria som var otäckt bra senast. Ja, jag vet att hon bara går i spets. Men oddset?

Givetvis talar det mesta för att Artistic Ås leder runt om i E3-finalen. Spika om ni vill. Men jag har två rysare. Håkan Erikssons Device är jag förtjust i. Han kan både öppna fort och spurta vasst. Och Global Journey tar kanske rygg på Artistic? Senast satt han fast med rubbet sparat i rygg på just honom.

Bombade från sjätte ytter

Simon Boko i V75-6 är lördagens fräcka spik. Formen är kanon och streckprocenten (10) den rätta. När han vann på Solvalla för tre starter sedan var han hur bra som helst. Från sjätte ytter bombade han och Roger Malmqvist runt motståndet sista 800. Det är inte ofta man ser sextonoddsare vinna på det sättet. Efter det har han underhållit formen med två raka på Gotland.

Han kanske inte är någon klar vinnare, men med tur på ­vägen kan det smälla – och då vet jag en flintskallig kille som står upp och jublar i Eskilstuna.

Veckans tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink