Hans-Owes racer går även bakifrån

TRAV

Micke Nybrink om helgens V75

Järsvöfaks kommer till Romme och loppet är kört.

Baron Rols, kanonen som aldrig avlossades senast, är klar i V75-1.

Lätt omgång alltså?

Jag är inte så säker på det.

Foto: Micke Nybrink

De andra fem loppen är nämligen inte alls lika predestinerade - och även om det självklart vill till att det skräller ett par gånger för att det ska bli något att tala om, tycker jag att det är så vi ska spela.

Enkla lösningar, spika straffsparkarna, hitta ett drag och smeta igen resten.

Vi, för att tala roulettspråk, lägger en matta och hoppas att det smäller mitt i någonstans. "Oj, en treprocentare. Den hade visst jag." Typ.

Alternativet är att försöka jobba bort Järsvöfaks eller Baron Rols. Även om det skulle vara typiskt mig så försöker jag faktiskt tänka lite emellanåt. Järsvöfaks gör årets sista start och jag vet inte om ni såg honom senast? Då hade han nästan en spännande uppgift med bakspår på tillägg på kort distans och de andra gjorde allt för att jävlas med honom.

Det var kul att se. Vi fick en känsla av hur totalt oslagbar han är när Persson, med mord i blicken, vred på i fjärdespår och bara körde tills de satt i spets mitt i sista sväng. Då ska ni veta att det travades 20,5 första varvet i täten och att Faksen inte fick något gratis. Ändå vann han med 20 meter och såg lika otäck ut som Karelin på sin tid.

Så jag tror jag spikar ändå.

Uhrberg gasar till spets

Baron Rols i V75-1 är inte lika klar. Men i en omgång utan Järvsöfaks hade han varit det givna förstavalet. Senast på Solvalla kördes han försiktigt av Björn Goop (!) och brände av som stor favorit efter att ha fastnat i rygg på ledaren.

Jag tror inte att Thomas Uhrberg chansar invändigt, det törs han inte. Vad ska han säga till Kari Lähdekorpi efter loppet? "Eeeh, jag ville ge honom ett snällt lopp för han hade aldrig vunnit från dödens." Glöm det, Uhrberg gasar till spets och väl där är saken klar.

Utsvarad av Torbjörn Jansson och Made for Victory? Då fattar jag ingenting. Vinst åtta, nio gånger av tio? Det är min bedömning.

Spikar i sista

Tredjespiken, draget, hittar jag i V75-7. Nu är det inget genialiskt kanske men många tror tydligen att Scarlets Aino inte funkar bakifrån. Läs på, säger jag. Hans-Owe Sundbergs racer är effektiv även från kön.

Här är hans fyra senaste insatser bakifrån.

Lindesberg 16 juni, spår tolv bakom bilen: Tredjespår till dödens, avlöst efter 700, attack 850 kvar, höll bra som tvåa, Aggas Jazzy vann.,

Färjestad, 1 juli, V75-final, spår tolv bakom bilen: Sjätte ytter, med 700 kvar, sylvass spurt som fyra, 11,5 sista 1 000, Orlando Karsk vann.

Eskilstuna 18 juli, spår fem bakom bilen: Galopp i spets efter 500, 10,5 första 1000, hängde med invändigt som tvåa, sparat i mål, Sargasso vann, Acclaim trea.

Bollnäs 29 juli, V75, spår sju bakom bilen, 1 640: Andra ytter, full gas 700 kvar, vann skitlätt. Grym.

Övertygade? Gör som ni vill. Jag spikar i alla fall.

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink