Aveln får vänta – till nästa år

TRAV

Det mest intressanta för närvarande är att Glen Kronos och Going Kronos, som alla verkar följa med spänning, fortsätter att sköta vinterträningen på bästa vis.

Vädret till trots så har hästarna kunnat jobba precis efter hur jag hade lagt upp det på förhand, även om det kostar enormt mycket pengar att hålla banorna i bra skick. Detta är det positiva. Det negativa är att ingen ur duon verkar vara tillräckligt mogen för att redan i år som fyraåring sköta avelsverksamheten. Av den anledningen tog jag och den övriga ägarkonstellationen i onsdags beslutet att varken Glen eller Going ska ägna sig åt avelsarbete under 2007.

Väldigt tråkigt med tanke på den uppsjö av anmälda ston vars ägare visat intresse.

Till Er säger jag bara: Ni är välkomna tillbaka nästa år. All veterinär expertis är enig om att de under 2008 kommer att vara redo att tjäna ston.

Årsdebut i mars

Således får mina kanoner i stället lägga sitt krut på träning och tävling och jag tror nog att svensk travsport kan se fram emot många högtidsstunder det närmsta året. Någon gång i mitten av mars kommer de att titta ut, och den kommande matchningen spikas inom en snar framtid.

Under tiden får vi hålla tillgodo med medelmåttor som dansar en vinter, för att sedan försvinna ur rampljuset när de bättre hästarna avslutat sin vinterträning.

Just nu är svensk travsport väldigt tråkig och profilfattig, men så brukar det vara varje vinter.

Själv arbetar jag och min personal morgon och kväll så att fingrarna blöder. Alla timmar vi lägger ner dessa mörka vintermånader ligger till grund för framgångarna som vi hoppas avnjuta längre fram i vår och sommar.

Det blir mycket tid antingen i det egna stallet här hemma, eller i Frankrike där jag letar efter en passande gård så att jag kan upprätta en filial. Tanken är att jag ska plocka med mig ett antal hästar då jag har en hel del franskfödda travare i min träning.