Så har spelarna vunnit 250 milj

TRAV

Listan: De har vunnit största vinsterna på V75

Trav365 listar miljonvinnarna som har rekordvinsterna och hur de gjorde för att vinna drömvinsten på V75.

På lördag kan det bli ny jättevinst på spelformen då det ligger 89 miljoner i potten.

Det är vad alla travspelare drömmer om.

Att bli ensam vinnare med alla rätt på V75 och vinna miljoner. Sedan premiären av V75 är det några som har lyckats med bedriften. Trav365 listar de fem största V75-vinsterna och berättar hur spelarna gjorde för att sätta alla rätt.

På lördag är det ny chans att vinna miljoner på V75, det är jackpott på Kalmartravet och 55 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare med alla rätt. Tar du hem hela potten tar du dig in på listan bland landets största V75-vinster.

Här är de fem största V75-vinsterna genom tiderna

1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla

Mannen, som är i 30-års åldern, vann den största vinsten någonsin på trav under 2010. Han skapade rubriker då han vann den otroliga summan 67 miljoner kronor. Efter vinsten trädde mannen fram och chattade med Aftonbladets läsare.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet, berättade han i chatten.

Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, elva-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén

Som tack för hjälpen bjöd mannen V75-kusken Tony Wallin och hans familj på en lyxresa till Aruba.

Mannen har även valt att investera en del av sina pengar i travhästar.

2. 56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby

Christer Eriksson spelade in fjolårets största vinst och den näst största i V75:s historia vid V75-tävlingarna på Åby i mitten av januari 2012.

Christer och hans vänner hade gjort ett system tillsammans som de lämnat in hos  ATG-ombudet Kulladal Tobak i Malmö. Christer var dock hjärnan bakom systemet och den som tagit ut hästarna.

Det vinnande systemet kostade 400 kr och innehöll två stycken spikar, men systemet var en del av ett större system.

Christers taktik går bland annat ut på att spela bara på kuskarna

– Det är kuskarna som vinner loppen, det är aldrig hästarna. Jag har enbart spelat på kuskarna från början, sedan jag var liten grabb. Ta en sådan som Björn Goop och hans vinnarinstinkt och förmåga att hålla igång hästarna. Det är som med Messi i fotboll, han är så fruktansvärt bra att man knappt orkar titta längre, sa han i en intervju med Sportbladet efter vinsten.

Dagen efter vinsten gick Christer ut i tidningar och tv och berättade att att han och vännerna hade vunnit.

– Det är det här det här det handlar om, att bli ensam. Jag har hållit på med det här jättelänge , haft spelbutik och spelat jättehårt. Det spelar ingen roll om man vinner 10, 20 eller 30 miljoner. Man ska bli ensam, och det har jag blivit nu, sa han i TV4.

Vinsten firade han ute på flera Stockholmskrogar och även i Köpenhamn.

– Jag har aldrig druckit så mycket champagne i hela mitt liv, sa han.

Bara några dagar efter att de vunnit miljonerna stack Christer till Thailand för semester i värmen.

3. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad

När mannen i Hallunda vann 47 miljoner 2007 var det den största vinsten någonsin på trav. Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll tre spikar.

Mannen hade spelat hos spelbutiken Direkten i Hallunda och butiksägaren Raymond Saliba berättade om mannen och hans miljonvinst efteråt. Trots miljonerna har mannen fortsatt att jobba på som vanligt och spelar även på trav.

4. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar

Norrlandskvinnan, som hon kallas, blev ensam med alla rätt vid V75-tävlingarna på Kalmar. Hon komponerade ett system som fick landets experter att klia sig i huvudet och kalla det för ett ”toksystem”. Norrlandskvinnan ska ha chansat när hon tog ut sina hästar. Bland annat inledde hon sitt system med att spika två hästar, en 58-oddsare och en 16-oddsare.

Efter vinsten har kvinnan valt att hålla låg profil, men hon har bland annat investerat i travhästar. En av dem var med i Elitloppet, Year In Review.
 

5. 34 591 437 kronor, 23 december 2011, Bergsåker

En spelare i Sverige fick en hyfsad julklapp dagen före julafton 2011 då han eller hon spelade in över 34 miljoner på V75.

Personen, som valt att vara anonym, hade lämnat in en rad via nätet för endast fyra kronor och vann 34 miljoner. Systemet var dock en del i ett större system.

Personen hade spikat i fem av loppen och även valt att spela för endast sju rätt. Vinnaren blev inte ensam med alla rätt, den omgången var det 3,5 system som satte alla rätt.