Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 5–3–1–7–9–11–10–12–8–4–6

Kommentar: En trio höjer sig över de övriga och i den trion är Going for Gold Zaz utstakad som favorit. Kommer hit med två raka V75-vinster och har inte varit tom i mål i någon av dem. Mycket, mycket snabb första biten och kommer laddas för att nå ledningen. Tänkbart singelalternativ. Om inte Big Sky Hurricane har lyft sig med loppet i kroppen. Såg inte ut att trava kliniskt över upploppet senast men mäster Stig småjusterar balansen och hoppas på effekt. En lovande herre. Även Orione Spin svek senast får han en chans till. Kanske bjuds formtoppade  Onion F.H. in i matchen också.

DD-2

Rankning: 3–4–12–9–1–8–6–7–5–2–11–10

Kommentar: Det var en glimrande insats av Democrat senast i debuten för Cattis och Tarzan. Han är knappast sämre nu men distansen känns inte som ett plus. Mycket snabb ut. Hur gör Örjan? Med rätt löpning blir Mellby Vargtass livsfarlig över upploppet. Från sitt usla startspår måste Caddie Gallant avancera och ta på sig en del av grovgörat. Det kan hjälpa vårt intressanta motbud att få ett sådant lopp som han drömmer om. Man ska fundera på om inte El Mago

Pellini har större saker, inom en snar framtid, i sikte. Möjligen får han kanske ett något snällare upplägg just därför.

Martin Berg