– Jag kör i kväll

TRAV

Åke Svanstedt har bestämt sig – kör på smärtstillande

Åke Svanstedt kommer att köra som planerat i helgen.

För Trav365 berättar han om ryggsmärtorna, läkarbesöket och upplägget i helgen.

– Det är betydligt bättre idag. Jag har precis tagit beslutet om att köra redan i kväll, säger Åke Svanstedt.

Axevallatränaren har de senaste veckorna haft problem med ryggen. Under torsdagen var smärtorna så stora att han fick avstå tävlingarna på Åby. Svanstedt hade fruktansvärt ont och kunde inte sitta i sulkyn. Därmed var han orolig att hela stochampionatshelgen var i farozonen.

Under fredag förmiddag var han på besök hos en läkare i Göteborg. Till Trav365 lämnar han nu besked om sin aktuella status.

– Det är betydligt bättre idag och jag har på långa vägar inte lika ont som i går. Läkaren tror att det är någon muskelspänning i ryggen. Jag har inte röntgat den ännu utan det kommer att ske tidigast nästa vecka. Men läkaren trodde inte att det var något allvarligt, säger Åke Svanstedt.

”Kommit och gått”

– Jag har känt av det här några veckor nu. Jag har ju inte gjort något speciellt med ryggen utan smärtan har kommit och gått. Exempelvis i lördags fick jag jäkligt ont efter tävlingarna i Årjäng. Då var det väldigt regnigt och blött och smärtan kom dagen efter. Precis så var det även efter Vaggeryds tävlingar i onsdags.

Hur ser det ut inför helgen? Kommer du att kunna köra alla dagarna?

– Som det känns just nu kommer jag att göra det. Jag har fått massage och tagit Voltaren. Läkaren sa att det går bra att dubbla den dosen om det ger bra effekt. Det ska mycket till för att jag ska ställa in men i går kändes det inte alls bra och då var man lite orolig. Nu känns det skönt att det är så mycket bättre.

Inte orolig att du riskerar att bli sämre lördag och söndag ifall du kör ikväll?

– Nej, flera hästar som jag skulle ha kört ikväll är strukna och just nu återstår det bara tre hästar. Det ska jag kunna klara av. Jag kommer heller inte att värma hästarna själv utan det får stallpersonalen göra. Allt för att minska påfrestningarna för ryggen så mycket som möjligt.

– Det känns i alla fall skönt att det inte rörde sig om något allvarlig såsom diskbråck eller liknande. Men jag kommer ändå att röntga ryggen för säkerhetsskull, säger Åke Svanstedt.

Michael Carlsson, Minimedia