Kritiken efter vinsten: ”Folk vågar inte”

Här är tidernas rekordvinst på V75

avErik Pettersson

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

En skrällspik, en häst som kom med på grund av en sen strykning och en vinnarhäst som åkte dit för dopning och fråntogs segern i efterhand.

Mannen från västra Sverige som innehar vinstrekordet på trav, 67 miljoner kronor, hade både tur och skicklighet när han tog hela V75-potten 2010.

– Folk vågar normalt inte ta bort favoriter, de är fega, har han sagt som kritik till de flesta spelare som hoppas få vinna stort själva.

På lördag är det V75 på Axellvalla, travbanan i Skara, som har landets längsta upplopp, 227 meter.

I potten för V75-spelarna: 47 miljoner kronor, som en ensam vinnare kan ta hem.

Och banan har alla förutsättningar för att göra travspelare löjligt rika.

”Känns väldigt bra”

Den här februari-omgången 2010 slog en man från västra Sverige till och tog hem den största vinsten någonsin på V75: 67 miljoner kronor.

– Det känns väldigt bra, men jag har nog inte riktigt förstått det, det har inte sjunkit in för fullt, sa han till Trav365 någon månad efter vinsten.

Vinnaren avslöjade då att han minst lägger ner 20 timmar på V75 varje vecka - och han avslöjade även hur man ska bli en storvinnare. Våga ta bort favoriter.

– Folk normalt sett vågar inte ta bort favoriter. Om folk väljer tre hästar så går de på favoriterna istället för att gå på någon skräll, har han sagt.

Spikade skrällen

För att ta hem tidernas största vinst på trav i Sverige krävdes oerhört mycket skicklighet - samt en stor portion tur.

67-miljonersvinnaren spikade skrällen Zerba G. som vann till drygt elva gånger pengarna, körd av Tony Wallin, där segerreceptet var ledningen hela vägen.

Dessutom fick han in vinnaren i V75-7, den helt avgörande pusselbiten för att vinsten skulle bli ett faktum, 1 Alien’s Kiss, efter en mycket sen strykning.

Nog där? Nej.

Vinnaren av Gulddivisionen, Bobtail, uppdagades ha varit dopad i loppet och fråntogs segern i efterhand, och tränare Stig H Johansson fick böta 225 000 kronor.

För vinstpengarna har mannen bland annat åkt på flertalet resor, bjudit nyckelkusken Tony Wallin till Aruba, köpt bil, byggt ett läckert hus och ”köpt snus”.

– Jag lever inte annorlunda, har han sagt till Trav365 tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM