Här är stjärnorna i Stochampionatet

TRAV

Kvalen är lottade

Kvalen till Stochampionatet är lottade.

Det blev sex försök där de två bästa går vidare till finalen.

I startlistorna syns stjärnor som Caddie Dream, Mystical Ann, Quassia Lascaux, Calamara Donna, Annicka, La Bella Vita, Vanessa du Ling med flera.

Storloppen i trav-Sverige avlöser varandra. På fredag bjuder Axevalla på kvalen till Stochampionatet. Distansen är som brukligt 2640 meter för landets fyraåriga ston. Finalen körs söndagen 19 juli med en miljon kronor i förstapris.

En av flera mycket intressanta hästar är fjolårets E3-vinnare Mystical Ann som i år var finalist i Drottning Silvias Pokal. Tränaren Åke Svanstedt stod medvetet över Stosprintern och har helt siktat in sig på Stochampionatet. Ett av få storlopp som Svanstedt ännu inte har vunnit.

En annan intressant häst är Quassia Lascaux som körs av Jorma Kontio. Kanske kan det bli en ny storloppsseger för Kontio som nu är rejält på gång efter sin frånvaro. Under söndagen vann han miljonloppet Suur-Hollola-Ajo i finska Lahti med Bob Hope.

Det finns flera godbitar i startlistorna såsom Oaks-vinnaren Annicka, (var senast trea bakom Maharajah och Yanantin Boko i ett genrep i Rättvik). Vidare finns Breeders Crown-vinnaren Caddie Dream, segraren i Stosprintern La Bella Vita, samt fjolårets vinnare i Guldstoet Looking Flashy.

Michael Carlsson/KANAL75