Tog hem jättevinster – så här gick det till

Nytt rekord kan slås på V86 i kväll – här är historierna bakom tidernas storvinster • Rekordvinnaren • Mannen som gick in bakvägen • Kundens sköna reaktion

avDaniel Söderbäck

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Kai P Jussila och Hilton Boko tokskrällde förra onsdagen på V86.

Två onsdagar i rad har ingen i landet prickat in åtta rätt på V86.

I kväll kan tidernas vinstrekord ryka all världens väg, när det finns 20 miljoner kronor i potten.

Här är historierna om fyra jättevinster på spelformen – allt ifrån rekordvinsten, mannen som gick in bakvägen i butiken – och sköna reaktionen från en storvinnare.

– En kund sa att jag hade räddat hela hans liv, har Sanny Mattila på Willys Wieselgrensplatsen sagt efter vinsten på 5,2 miljoner.

V86 har varit svårlöst för svenskarna de två senaste onsdagarna.

Varken 29 augusti eller 5 september lyckades någon i landet pricka in alla åtta rätt.

Förra onsdagen grusades vinstchanserna på grund av två storskrällar: Göran Wester med It Happend Again och Hilton Boko med Kai P Jussila i sulkyn. Dessutom vann två hästar spelade på enbart sex procent.

– Det är världens svåraste V86-omgång, utbrast TV12-experten Micke Nybrink.

– Jag kollade oddslistan innan och tänkte: i kväll är vi chanslösa. Jag tyckte inte hon är typen som ska vinna den här typen av V86-lopp, sa skrällvinnaren Kai P Jussila.

Avgörs på Åby och Solvalla

Det innebär att det är superjackpott i kväll när tävlingarna saxas mellan Åby och Solvalla. En ensam vinnare beräknas ta hem 20 miljoner kronor, vilket i så fall skulle vara tidernas vinstrekord på spelformen.

Rekordet just nu är från 17 oktober 2012 när en spelare i Stockholm vann 10,8 miljoner kronor.

Hur har några av tidernas högsta vinster tagits hem på spelformen – och hur reagerade vinnarna?

Trav365 tar med dig på en liten tillbakablick inför kvällens trav- och spelfest.


Rekordvinnaren förblev hemlig

2011 introducerades V86. Året efter, onsdagen 17 oktober 2012, vann en spelare 10,8 miljoner kronor. Den vinsten, när tävlingarna avgjordes på nationalarenan Solvalla, är än i dag tidernas högsta. Men informationen om vinnaren var – och är – än i dag knapphändig, då vinnaren vägrat träda fram.

– Det är en summa som kan påverka livet i generationer, sa ATG:s dåvarande PR-chef Hasse Svennehed till Trav365 efter rekordvinsten.

Spelaren, som valde att förbli anonym, lyckades bland annat pricka in fem hästar som alla var streckade på under tio procent, där den största skrällen, 11 Not Invited, avslutade omgången som vinnare med Erik Adielsson i sulkyn. Hästen var endast streckad på tre procent.


”Han var förmodligen i chock”

16 april 2014 gav åtta rätt en bra bit över fem miljoner när tävlingarna avgjordes på Jägersro och Solvalla. En av vinnarna hade lämnat in sitt spel hos Citytorgets Spel & Tobak i Göteborg.

Och det var en nervös stamkund, som först inte trodde att han hade vunnit totalt 5,5 miljoner kronor.

– Han kom in på kvällen, efter tävlingarna och vi hade stängt. Det knackade på bakdörren, det är inte så vanligt, så kom han in helt skakig och ville ha hjälp med att rätta bongen. Han var inte säker på att han hade vunnit, han var förmodligen i chock. Vi hjälpte honom och kollade säkert två-tre gånger, men det var 5,5 miljoner i vinst. Shit alltså, vilka pengar, har Farzan Esfahani i butiken sagt till Trav365.


”Frågade om jag skojade”

25 januari 2017 knåpade Sanny Mattila hos Willys Wieselgrensplatsen i Göteborg ihop sitt andelssystem till butikens kunder. Det blev succé.

Systemet drog in 5,2 miljoner kronor som 20 kunder fick dela på, fjolårets högsta hos ombuden. Och glädjen bland de som valde att hänga med på en andel lät inte vänta på sig.

– En kund tackade mig så väldigt och sa att jag hade räddat hela hans liv, har Sanny Mattila sagt.

Annica Larsson, spelansvarig i butiken om när hon ringde och väckte Sanny dagen efter:

– Jag ringde och väckte henne i morse och berättade vad som hänt, och hon trodde inte det var sant. Efter att vi lagt på så ringde hon tillbaka efter 15 minuter och frågade om jag skojade. Hon har fått många kramar av kunderna.


”Snackas än i dag”

26 april i fjol kom nästa storvinst – den här gången till Coop Extra i Degerfors. Här fick 22 kunder dela på en vinst på 3,6 miljoner kronor, viket var fjolårets näst högsta vinst hos ombuden. Totalt landade 163 000 kronor hos respektive andelssköpare – och vinsten gör sig påmind i det lilla brukssamhället.

– Det snackas om det än i dag. Kunderna liksom; nu är det dags igen! Det var väldigt positivt, det var många som hade en andel och det var mycket glädje, har Sven-Erik Ericsson, spelansvarig i butiken sagt tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Spel