Hockeylagen tjänade – på SHL V75 Challenge

Foto: Kusken Pierre Nyström i Färjetadströjan.
TRAV

Färjestad BK och Djurgården Hockey blev de stora vinnarna i SHL V75 Challenge.

Hockeygänget från Karlstad var värst både vad gäller mest inspelade pengar på V75 och hade turen i SHL-loppet - vilket renderar 100 000 kronor till klubbens ungdomsverksamhet.

I januari sjösattes travets och ishockeyns samarbete ”SHL V75 Challenge” som ett led i ATG:s och SHL, svenska hockeyligans, nya samarbete.

Under tio omgångar på V75 har klubbarna tävlat i konsten att spela V75. Supportrarna har haft möjlighet att köpa in sig i systemen där antal rätt och mest inspelade pengar har räknats.

I varje V75-omgång har klubbarna också lottats på en häst var i det särskilda SHL-loppet som varit med på kupongen.

Pierre Nyström (bilden) och stoet Ladyofthelake var överlägsna vinnare av lördagens SHL-lopp. En spelfavorit Färjestad BK hade lottats på.

Omgången på Bergsåker var den sista i tävlingen och suveräna Ladyofthelake förde Färjestad BK upp i toppen med 95 intjänade poäng under de tio omgångarna med ”hockeyloppet” på V75.

Eftersom gänget från Karlstad även spelade in mest pengar på V75 (108 801 kronor) gick två av tre deltävlingar till en och samma klubb.

– Det blev nästan full pott för Färjestad som nu får två gånger 50 000 kronor att dela ut i ungdomsverksamheten. Ungdomssektionen stöttas alltså med 100 000 kronor, säger Pontus Gille, projektledare på ATG.

Travet och ishockeyn sitter ihop i Karlstad - både bildligt och bokstavligt. Arenorna ligger nära och delar till och med parkeringsplatser.

– Karlstad och Värmland är traditionellt ett starkt fäste för travet och det är kul att se att det finns ett sådant samspel med ishockeyn på orten, säger Pontus Gille på ATG.

108 000 in på V75

Forwarden Mikael Johansson och Magnus Nygren, back och lagkapten för Färjestad BK, stod bakom travtippandet och spelade in 108 801 kronor på V75 under de tio omgångarna.

Johan Kemi, klubbens biljett- och eventchef, berättar mer.

– Samarbetet med ATG har gjort att vi fått ett väldigt travintresserat Färjestad BK. Och det gäller inte bara laget utan intresset har spridit sig även bland tjänstemännen i klubben. Visst har Mike och Nygren fått gliringar de gånger de misslyckats men det är ju lite av grejen, säger Johan Kemi, tidigare marknadschef på travbanan i Karlstad.

Flera av spelarna har travet som en framträdande hobby vid sidan av jobbet med ishockeyn.

– Spelet är något som hängt med. Nu har fler börjat upptäcka att det finns en intressant sport bakom spelet också, säger Johan Kemi.

Djurgården toppade

50 000 kronor gick till det lag som fick flest rätt på V75-spelen under perioden från 16 januari och fram till nu. Pengar som delas ut i ungdomsverksamheten.

Djurgården Hockey tog hem den delen av tävlingen med 56 rätt, tätt före Frölunda HC på 55 rätt och tre lag med 54: Brynäs IF, Färjestad BK och Rögle BK.

Slutresultat SHL V75 Challenge

SHL-loppet

1. Färjestad BK, 95 poäng

2. MODO Hockey, 88 poäng

3. Djurgården Hockey, 81 poäng

Högsta vinstsumman på V75

1. Färjestad BK, 108 801 kronor

2. Djurgården Hockey, 59 328 kronor

3. Brynäs IF, 33 312 kronor

Flest antal rätt på V75

1. Djurgården Hockey, 56 rätt

2. Frölunda HC, 55 rätt

3. Brynäs IF

Färjestad BK

Rögle BK, samtliga 54 rätt

Mikael Wikner, Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel