Örjan Kihlström – den mest omskrivne

Foto: Örjan Kihlström.
TRAV

Stjärnkusken Örjan Kihlström, 54, är den mest omskrivne travprofilen i media.

I kväll kör han två favoriter och två andrahandsfavoriter på V86.

– Det är positivt att det skrivs om trav i media, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Varje år så genomför mediebevakningsföretaget Retriever tillsammans med nyhetsbyrån TT en undersökning vilka idrottspersoner som är mest omskrivna i svenska medier.

I topp på den listan finns givetvis fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, han toppar listan i överlägsen stil före Erik Hamrén och Janne Andersson.

Den mest omskrivne travprofilen är ingen mindre än stjärnkusken Örjan Kihlström, som tar plats 15 på listan – två platser högre än kollegan Björn Goop.

För Trav365 berättar 54-årige Kihlström om vikten av att synas i media, samt om onsdagens chanser på V86.

Örjan Kihlström kör i samtliga fyra V86-lopp från Solvalla, där han är favorit i två lopp, och andrahandsfavorit i två lopp.

”Mina bästa segerchanser”

– Det är positivt att det skrivs om trav i media, det är viktigt för sporten. Vem det skrivs om beror väl mycket på hur det går för aktuell person för tillfället, och jag har fått köra många fina hästar som har hjälpt till, säger Örjan Kihlström till Trav365 och fortsätter:

– Jag tycker det är positivt att travet finns med i den här listan, det är som sagt positivt att det skrivs om travsporten i media.

Örjan Kihlström har hittills i år kört in knappt 42 miljoner kronor, och han leder såväl V75-ligan som V86-ligan, och det i ganska klar stil. Under onsdagskvällen kan han dryga ut sin ledning i V86-ligan, och Solvallaligan för den delen, ytterligare.

– Jag tycker att 3 Oceanic Clearence (V86-4) och 5 Uncle Lasse (V86-6) är de som på förhand ser ut att vara mina bästa segermöjligheter.

Läs nedan för kommentarer från Kihlström, häst för häst

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav