Svenske stjärnan klar för PdA 2017

Publicerad 2016-11-20

Propulsion tvåa i Prix de Bretagne – fick biljett till storloppet på Vincennes

Daniel Redéns stjärna Propulsion är klar för Prix d'Amérique.

Under söndagen knep hästen en biljett till storloppet genom att sluta tvåa i Prix de Bretagne på Vincennes.

Vann loppet gjorde svenskbekanta Anna Mix.

– Jag är så stolt över hästen, säger Daniel Redén.

2016 vann Bold Eagle världens tuffaste travlopp, Prix d'Amérique på Vincennes utanför Paris.

Hästen är en av storfavoriterna när 2017 års storlopp avgörs 29 januari, där många hoppas på en duell mellan Bold Eagle och Stefan ”Tarzan” Melanders Elitloppsvinnare Nuncio.

I de så kallade b-loppen inför Prix d'Amérique, är det nytt för i år att de tre främsta i respektive lopp får en biljett till storloppet på kolstubben.

Makalös upphämtning

Under söndagen avgjordes Prix de Bretagne över 2 700 meter voltstart med 520 000 kronor i förstapris. Tvåa i loppet slutade Daniel Redéns stjärnhäst Propulsion med Örjan Kihlström i sulkyn, vilket gör att hästen är klar för Prix d'Amérique.

Det såg ut som att Kihlström och Propulsion skulle vinna loppet, men på upploppet svarade Anna Mix, som i Sverige tagits om hand av Axevalla-tränaren Sofia Aronsson, för en makalös spurt, efter att ha blivit hängades i den franska voltstarten och fått jobba i uppförsbacke långt bak i kön stora delar av loppet.

– Det var biljetten vi var ute efter. Jag är så stolt över hästen. Jag tycker det är oerhört starkt av både Örjan och hästen att lösa uppgiften trots att det blev en lite kladdig bana som inte passar Propulsion, säger tränaren Daniel Redén till Kanal75.

Trea i loppet, och också klar för Prix d'Amérique 2017 blev Princess Grif.

En seger i Prix d'Amérique är värd över fyra miljoner kronor.

Även Jörgen Westholms Rocky Winner fanns med i loppet, men lyckades inte nå de tre topplaceringarna. Även stjärnhästar som Bird Parker, Lionel och Voltigeur de Myrt missade chansen att få en direktbiljett till Prix d'Amérique.