Patrick Ekwall: ”Jag stänger inga dörrar”

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrick Ekwall
Foto: Bildbyrån
Patrick Ekwall

TRAV

Patrick Ekwall, 51, tvingas lämna TV4 efter 23 år.

Nu öppnar han för en ny karriär – inom trav.

– Jessica Almenäs har gjort det fantastiskt, jag är öppen för allt, säger Patrick Ekwall till Trav365.

Foto: Kanal 75
Pär Carlsson, exekutiv producent för Kanal 75

Sportbladet avslöjade tidigare under torsdagen att TV4 inte förlänger sitt kontrakt med Patrick Ekwall.

Om tre månader gör 51-åringen sin sista dag på kanalen efter 23 års arbete. Men kanske kan en ny karriär vara på gång – inom trav.

”Mest underliga jag hört”

Efter att Jessica Almenäs slutade med trav-tv kan nya profiler behövas i rutan.

– Jag vill inte föra den här dialogen via artiklar i Aftonbladet, kommenterar Pär Carlsson, exekutiv producent på travets produktionsbolag Kanal 75.

Och Patrick Ekwall öppnar dörren för traverbjudanden.

– TV4 har varit duktiga på att förnya travet. Jessica Almenäs har gjort det fantastiskt och Per Skoglund är en utmärkt ambassadör. Jag är öppen för allt, säger Patrick Ekwall till Trav365.

Ekwall är dock ingen travfantast, precis som kollegan Jessica Almenäs som började sin travkarriär inom TV4 som novis, men blev biten av travet. Men han imponeras av sportens profiler.

– Jag har aldrig riktigt fastnat för spelet. Men jag gillar Stig H Johansson, Johnny Takter och inte minst Erik Adielsson. De är sköna människor allihopa.

Vad svarar du om det kommer ett jobberbjudande i morgon?

– Ha ha, det här är nog det mest underliga jag har hört. Men om det kommer samtal ska jag ta dem i beaktande. Jag skulle varken säga ja eller nej.

Du stänger alltså inte några dörrar?

– Just nu stänger jag inte dörrarna för någonting. I dag får jag sitta med armarna öppna. Men jag vet inte, vi ska nog ändå bespara travälskarna min närvaro i sporten.

”Han är unik”

När Trav365 pratar med Pär Carlsson, exekutiv producent på Kanal 75, som producerar alla travsändningar i TV4 och TV12, är han hemlighetsfull.

– Om det här skulle ske diskuterar vi det med honom personligen. Jag får lyssna på vad han vill göra, jag kan inte säga någonting nu.

Vad tycker du om Ekwall som tv-profil?

– Han är en otroligt stark profil och har ett karakteristiskt sätt att föra sig i tv. Och så är han otroligt duktig i sin podd. Han är unik, säger Pär Carlsson.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN