Succéparet har ny spik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Kanal 75
Succéparet Jorma Kontio och Timo Nurmos

TRAV

I söndags vann de V75 och Svenskt Travderby tillsammans.

På onsdag har succéparet en ny spik – den här gången på V86.

– Jag har mycket bra känsla för Sir Ratzeputz, säger Timo Nurmos till Trav365.

Proffstränaren Timo Nurmos hade siktat på Svenskt Travderby i över ett års tid med sin stjärnhäst Readly Express.

Allt gick enligt planerna och den fyraårige hingsten vann loppet och de två miljoner kronorna väldigt enkelt.

Nu hyllas hästen av sin tränare Timo Nurmos, som tillsammans med kusken Jorma Kontio har en ny spik – den här gången på V86.

”Lättare än vad jag trott”

– Svenskt Travderby blev mycket bra för vår del, det blev ännu lättare än vad jag hade trott och tänkt, säger Timo Nurmos till Trav365 och fortsätter:

– Det är svårt att säga hur mycket krafter han hade kvar i mål hästen, men alla propparna var kvar och det var minst en-två växlar kvar i honom. Jag tror han hade kunnat springa 1,5 sekund fortare och han blåste ingenting efter loppet.

Readly Express kusk Jorma Kontio tog direkt efter Svenskt Travderby flyget hem för nya travlopp, och inte heller Timo Nurmos firade storsegern.

– Vi kom hem vid 01-tiden natten mot måndag, sedan var det bara att dra igång och jobba igen vid 07-tiden på måndag morgon. Det är full fart hela tiden.

”Han är unik”

Readly Express har efter sin seger i Svenskt Travderby hyllats av både trav-fans och experter, och nu ställer sig hästens tränare Timo Nurmos i hyllningskören.

– Det kan vara den bäste häst jag tränat, alla vill självklart att man säger stora ord och jag säger inte så stora ord, men han är bra hästen, mycket bra. Jag skulle vilja säga att han är unik, han har betäckt över 100 ston och det är första gången det händer i Sverige och det är helt otroligt, säger Timo Nurmos och fortsätter:

– Många förstår inte hur tufft jobb det är att betäcka över 100 ston, bara ett sto räcker för många.

På onsdag är det dags för nya travlopp för succéparet Timo Nurmos och Jorma Kontio, den här gången handlar det om V86 och succéparet har en ny spik.

– Jag har inte bra känsla kring 4 Sir Ratzeputz (V86-2) utan jag har mycket bra känsla. Han har säkert gått mycket framåt med senaste loppet i kroppen och han tränat bra inför den här starten, aktuell distans har han vunnit på tidigare så det ska passa honom bra, säger Timo Nurmos.

Gör du någon ändring på honom?

– Det blir norskt eller halvstängt huvudlag, han har galopperat från start någon gång tidigare och det vill jag undvika så därför plockar jag bort det helstängda huvudlaget.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN