Jerry Riordan: ”Vi lider nog mer än hästen”

Elitloppsvinnaren jagar VM-guld i USA

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Jerry Riordan och Ringostarr Treb är i USA för VM

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb är i USA.

Det för att försöka ta VM-guld.

– Jimmy Takter säger att loppet står mellan Ringostarr Treb och Marion Marauder, säger hästens tränare Jerry Riordan.

I slutet av april vann Ringostarr Treb Olympiatravet på Åby och han följde upp det genom att en månad senare vinna Elitloppet på Solvalla.

Sent under lördagskvällen, svensk tid, så jagar Jerry Riordans stjärnhäst VM-guld på travbanan Yonkers i USA – med ett förstapris på hela 500 000 dollar.

Men Classic Photo-sonen har inte den bästa uppladdningen i ryggen inför VM-loppet, efter segern i Elitloppet i slutet på maj så har han bara gjort en start och det var för ett par veckor sedan på Solvalla – då gjorde han bort sig med galopp.

Trav365 slog en signal till Halmstadtränaren Jerry Riordan för att ta pulsen inför VM-loppet.

”Vi lider nog mer än hästen”

När Trav365 når Jerry Riordan under fredagen så är han på plats i USA, och har också hunnit med att träna Ringostarr Treb efter resan över Atlanten.

– Jag tränade honom häromdagen och han är pigg och glad hästen, allt känns bra med honom, säger Jerry Riordan.

Hur har resan gått?

– De som jobbade med resan och höll i den gjorde allt de kunde för att det skulle bli så bra som möjligt för alla inblandade, men sedan har jag lite saker att anmärka på.

Som vaddå?

– Lite med tider, karantän, stället där vi står på banan och sådär, som sagt, alla har gjort det som de kan för oss, men det är speciella omständigheter. Europeiska hästar är dock hårda, de kan hantera det här, och jag vet faktiskt inte om en typisk amerikansk häst hade klarat det.

Hur har allt det här påverkat Ringostarr Treb?

– Han är mentalt tuff och har tagit det här bra, och vi lider nog mer av de här än vad han gör, skrattar Riordan.

”Sa att det står mellan de hästarna”

Hur är status på Ringostarr Treb inför VM-loppet?

– Det är så klart en spektakulär situation inför ett sådant här stort miljonlopp med den uppladdning som hästen haft med en galopp senast på Solvalla och ingen start på flera månader före det, men Ringostarr Treb är en fantastisk häst och han känns bra, är i bra kondition och jag är glad och nöjd med honom, säger Jerry Riordan och fortsätter:
– Jag tror heller inte att Yonkers 800-metersbana ska ställa till med några problem för honom, han har löpt bra på sådana banor i Italien tidigare och jag tror det ska passa honom.

Hur ser du på loppet då?

– Jag pratade med Jimmy Taker i går och han sa att loppet står mellan Marion Marauder och Ringostarr Treb, skrattar en hoppfull Jerry Riordan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

USA