Tränaren: ”Han ska ses som en outsider”

Hästen som vägrar förlora felfri gör comeback – efter långa uppehållet

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Charlock Wiking och Magnus Jakobsson.

avTrav365

TRAV

Han ståtar med fyra raka segrar och har aldrig förlorat när han hållit sig i trav.

På onsdagen är Magnus Jakobssons stjärnämne Charlock Wiking tillbaka på banan efter tävlingsuppehåll.

När Charlock Wiking (V86-4) i mitten av maj blåste till spets från spår åtta bakom startbilen hemma på Färjestad och tågade undan till sin fjärde raka seger spåddes han en strålande säsong. Men i stället blev det en sommar i stallet för den kapable fyraåringen.

– Han blev lite halt efter senaste starten och det berodde på en benbit i en kota som vi fick operera bort. Efter det fick leden vila innan vi kunde börja tränar försiktigt igen och han har fått gott om tid på sig, berättar Magnus Jakobsson.

Tävlingsuppehållet blev ytterligare förlängt då Charlock Wiking åkte på en förkylning när han skulle göra comeback för två veckor sedan.

– Han hade tränat bra inför den tilltänkta starten och varit väldigt stark och fin i jobben. Efter förkylningen har han bara gått lite lugnt, några 1.30-jobb, men han känns fin.

”Kommer utvecklas fint”

Någon toppform har knappast Charlock Wiking när han kliver ut på Solvalla inför V86-4. Startnummer elva över kort distans är inte heller till hans favör. Men det handlar inte om någon vanlig häst. Totalt har han gjort sju starter och fjolårets två galoppmissar borträknade har han vunnit varje gång.

– Han gör allt som han ska i loppen, om än i lite trög stil än så länge. Han har inte riktigt fattat vad han ska göra, men det går lätt för honom och när man talar om för honom att det är dags att gå då går han, säger Magnus Jakobsson som ser hög potential i valacken.

– Bara han får tävla på tror jag att han kommer utvecklas väldigt fint och med tiden bli en jättebra häst.

”Inget vidare läge”

Knappast någon skulle bli förvånad om Charlock Wiking lägger konkurrenterna på rygg direkt i sin comeback men med de förutsättningar som är väljer Magnus Jakobsson att ligga lite lågt.

– Vi har inget vidare läge och jag kommer låta honom springa med där bakom och köra till slut. Jag har väl inga direkta vinstfunderingar men vi får se hur det löser sig. Jag tycker att spelarna ska se honom som en outsider.


OLA JOHANSSON/KANAL75

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

V86