”Hela omgångens bästa spikförslag på V75”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 24 september på Solvalla

Viva la Vida Face och Björn Goop är lördagens bästa V75-spik.
Viva la Vida Face och Björn Goop är lördagens bästa V75-spik.

På lördag körs V75 på Solvalla med 100 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 24 september. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75-jackpott 100 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

En av årets höjdpunkter väntar runt hörnet med topplopp från start till mål. Så pass hög kvalitet att ett uttagningslopp till Europaderbyt inte ens fick plats inom V75-spelet...

Timo Nurmos hade, precis som inför Stoderbyt, tur i spårlottningen och fick välja först och som tvåa inför Oaks-finalen. Han lyckades kvala in en trio och det är en smaksak vem man rankar överst av Aurelia Express och Bonneville W.I.. Båda två är stora talanger och startspåren smakar fågel. Kan det bli så att Timos duo låser loppet i spets och dödens? Känslan så här en tidig måndag är att spelarkåren kommer att göra Bonneville till favorit, vilket absolut inte behöver vara fel. Hon känns nämligen som en uppgraderad version av storasyster Rihanna W.I.. Jag väljer att plocka med ytterligare en kvartett högoktaniga motbud.

Bedazzled Sox blir klar favorit i Svenskt Travkriterium och det ska han givetvis vara sett till vad han uträttat hittills i karriären. Från spår ett lutar mycket åt att Roger Walmanns stjärna håller ledningen men det kommer säkerligen testas från flera händer utvändigt. Daniel Redén har mer eller mindre prenumererat på Kriteriesegrar på senare år och selar här ut hela fyra superlöften. Örjan sitter upp bakom den med sämsta läget, och han kan ju sin sak. Jag är dock mer inne på en som han faktiskt valde bort. Kul omgång, som dessutom innehåller hundra jackpottmiljoner!

V75-1:

1 Santos de Castella kunde överta ledningen tidigt senast och försvann sedan ifrån sina konkurrenter. Han visade ånyo hur bra han är när han är i form och hittar till favoritpositionen. Det blir givetvis plattan i mattan på lördag och från spets säljer han sig dyrt.

5 Born to Run styrdes senast vaket fram till dödens och där kunde sedan Goop reglera fältet precis som han ville. Hästen blev lite trög när segergreppet hade kopplats men det var aldrig någon fara på taket. Den italienske gästen tål ett offensivt upplägg och ses som ett tidigt motbud. Han är dessutom anmäld barfota runt om för första gången på svensk mark.

3 Under Armour vann visserligen näst senast men Lövgren flaggade i segerintervjun för att toppformen inte riktigt är där. Jag undrar vad han tyckte om senaste insatsen där hästen via under 9/700 flög fram över upploppet, endast slagen av Charliebrown Effe? Utklassades av densamme under Elitloppshelgen men känslan är att avståndet dem emellan krymt betänkligt den senaste tiden. Tidigt bud.

7 Charliebrown Effe besitter ett enormt kunnande och vann säkert senast sedan grymme Jepson tidigt gjort slag i saken och pressat sig till ledningen. Någon spets kan vi knappast vänta oss den här gången och då blir det givetvis en smula svårare att vinna. Kan dock krossa det mesta den tunga vägen om så skulle behövas.

4 King of Everything spöade Born to Run näst senast och var riktigt bra då. Senast fick han göra en del jobb i tredjespår under slutvarvet och kunde inte utmana varken Charliebrown Effe eller Under Armour. Inte avsågad.

11 L.L.Royal har vunnit fem av sju sedan Robert Bergh tog över som tränare. Näst senast blev det en enkel spetsseger på V75, och senast bjöds vi på en kuskinsats i den högre skolan. Referenskvalitet till och med. Efter att ha hittat perfekta ryggar mest hela loppet styrde Bergh på i tredjespår vid rätt tillfälle. Hästen svepte fältet och fick sig sedan ett försprång som höll hela vägen. Full form på häst och kusk således, men fel utgångsläge.

12 Don't be Weak fick äntligen utdelning på fina formen senast då han via en ryggresa och attack på sista bortre långsidan närmast förnedrade ledande Global Lover. Björn Röcklingers häst har till dags datum ännu aldrig vunnit på V75, och gör det inte nu heller från spår tolv, men passa detta formkort framöver.

9 Barry Wadd var mycket positiv bakom Born to Run senast, trots en startmiss som resulterade i ett lopp i kön. Spurten bet väldigt bra och formen är nog så god som den kan vara. Tuffare emot nu och lär vara riktigt nöjd med en fin peng.

6 Special Major var duktig som tvåa i Santos de Castellas kölvatten näst senast, och höll även positivt från från spets senast. Smyger med nu och försöker rädda en slant.

8 Albert Zonett har gjort två starter i ny regi. I debuten näst senast följde han med positivt efter en invändig smygare, dock mil efter Santos de Castella, men senast blev det en hejdundrande startgalopp. Han står hårt inne på pengarna och rör normalt sett inte de främsta i loppet.

V75-2:

4 Roll Control fick utstå en del press i ledningen näst senast men hade trots det inga problem att brisa ifrån sina konkurrenter över upploppet. Senast var han ute i Derbykval och mötte då mycket mer namnkunnigt motstånd än det som väntar på lördag. Via 12/700 fullföljde han skapligt från kön men känslan är att han kan bättre än så. Snabb ut och passande uppgift på papperet. I spets är Westholms bidrag fyra av sex och här gäller det att hinna före Fat Rabbit in i första sväng.

2 Fat Rabbit visar fin styrka och var rejäl vid dödensseger på V75 i senaste starten. Hans tre senaste vinster är tagna över lång distans och det är kanske inget plus att det nu handlar om 2 140 meter. Här verkar dock Redén ha ett fint sparkapital för framtiden och det skulle inte förvåna det minsta om fyraåringen är med på målfotot oavsett upplägg. Kan faktiskt öppna rätt skapligt.

1 Babsans Bankir är ännu obesegrad felfri på barfotabalans och var mycket positiv då han skrällvann på V75 senast efter en invändig resa långt ner i kön. Via höga 11/700 hann han fram i spurten och visade att formen fortsatt är på topp. Han är ingen startraket och riskerar att bli överflyglad från start, men faktum är faktiskt att han vid enda försöket från bricka ett faktiskt lyckades hålla ledningen (och vann överlägset). Är anmäld med amerikansk sulky för allra första gången.

6 Father Simon ståtar med två raka spetssegrar och har i ärlighetens namn fått mycket till skänks i båda. Knappt undan på stumma ben näst senast, desto enklare vinst gången efter via 12/700 – med extraväxlarna sparade. Tuffare emot nu men lär ändå sluta i den främre träffen.

3 Global Crossover avslutade starkt bakom Father Simon näst senast men borde nog vunnit gången efter. Då fick han en perfekt resa i andra utvändigt men agerade en smula segt över upploppet. Han besitter hög kapacitet och motståndet känns inte överdrivet blodigt för att vara en final. Hygglig ut men tar normalt sett inte ledningen av egen kraft. Duger fint ändå och debut med amerikansk sulky.

10 Return of Mogens har varit förbättrad på ny balans på sistone och såg riktigt stark ut bakom Fat Rabbit i den senaste starten. Kördes då spårsnålt men fick luckan på tok för sent för att hinna fram till vinst. Tas på största allvar.

11 Uncle Silvio kommer från färsk V75-seger men ska nog inte höjas till skyarna för det. De värsta konkurrenterna den dagen antingen galopperade eller satt fast, samtidigt som det inte krävdes snabbare än 14/700 för att hålla undan. Hästens tre senaste segrar har tagits över kort distans, vilket är värt att notera.

8 M.T.On Target är en smula svårbedömd för dagen. Näst senast borde han nog ha hållit undan från ledningen och senast fick han en omöjlig inledning med tredjespår ett helt varv. Det var tidigt stumma ben och toppformen verkar lysa med sin frånvaro.

5 All in Face var ute i Derbykval senast och räckte där som väntat inte till. Gången innan gnetade han på bra som tvåa men var helt chanslös mot fine Roll Control. Knappast något för vinnarspelarna den här gången.

7 Alberto Ray var positiv vid skrällsegern i somras och slog då flera av lördagens konkurrenter. Gången efter borde han nog ha vunnit från ledningen och senast åkte han åter dit den sista biten mot en smygkörd. Alberto är mycket startsnabb och allra vassast när han får spara speeden till upploppet. Har dock hamnat lite väl långt ut bakom vingen nu. Ett platsbud.

V75-3:

4 Hail Mary förlorade lite överraskande Åby Stora Pris från ledningen näst senast men tog snabb revansch gången efter, låt vara att han fick en del till skänks den gången. Alla känner till kapaciteten på den här kanonen och hans insats i Elitloppets final var svettig värre. Det blir givetvis full laddning från start men den här gången kommer han knappast få något gratis. Motiverad favorit men kanske inte någon spik?

2 Missle Hill har glänst i enklare sällskap på sistone och möter mycket tuffare motstånd nu. Såg lite loj ut över upploppet senast men tände till något oerhört då Kihlström ryckte det norska huvudlaget. Bortvald av Örjan men har lottats till ett drömläge. Lär laddas för spets, kunde dock inte svara ut Click Bait från identiska spår i Årjängs Stora Sprinterlopp i fjol. I ledningen är han sju av nio.

6 Global Badman hade ett tråkigt utgångsläge senast och hamnade långt ner i kön. Någon lucka uppenbarade sig aldrig och han såg mycket laddad ut över upploppet. Gången innan gick han en topptid som tvåa bakom San Moteur och var då klart före en sådan som Önas Prince i mål. Wäjerstens läckerbit har växt in i högsta klassen på allvar. Daniels val av två och nu blir det optimal balans.

3 Click Bait kom bort från bakspår senast men avslutade trots allt fullt godkänt från omöjligt läge. Han är desto vassare med de aktuella förutsättningarna och allra bäst när han får löpa ut i ledningen (tio vinster på 18 försök från den positionen).

1 Admiral As kan allt i ljusa stunder men någon riktig värdemätare på var han står för dagen efter sjukdom fick vi inte senast. Trots en mycket försiktig inledning rullade han över i galopp i första sväng och nu har hästen felat i tre av sina sex senaste starter. Kapacitetsmässigt är han säkert lika bra som de övriga i fältet och körs nu för första gången av Erik Adielsson. Lär dock bli över från innerspåret.

7 Önas Prince imponerade stort vid dödensseger senast och visade klar uppryckning jämfört med gångerna innan då han troligen var lite nedsatt av avelsarbete. Insatsen var dock väntad då Nordström var närmast lyrisk om sin häst inför Jägersrostarten. Önas har blandat lite i prestationerna vid tidigare Solvalla-besök men var måhända på väg mot seger i Elitloppet då han felade bort sig. Otur i spårlottningen nu och lär tvingas attackera bakifrån. Rankas ner av den anledningen.

5 Brother Bill blev lite tempotorsk senast men avslutade mycket positivt i spåren, med runt 8/700 bakom Hail Mary. Han är ännu segerlös i år men bra i ordning. Slutar ganska långt framme på nytt.

8 Esprit Sisu är helt på topp för dagen. Avslutade i åtta-tempo sista 700 bakom Moni Viking näst senast och bjöd på en pigg invändig avslutning även senast i det lopp som vanns av Hail Mary. Inte otänkbar med lite klaff på vägen.

9 Zaccaria Bar fick inte chansen senast och såg stark ut över mål. Möter ett likvärdigt motstånd nu på lördag och kan vara en jätteskräll att se upp med.

10 Milligan's School visade härliga takter vid segern för tre starter sedan men har sedan dess stumnat från dödens två gånger på raken. Är på ålderns höst allra vassast från ledningen, men hittar givetvis inte dit från detta tråkiga läge.

V75-4:

2 Bonneville W.I. har verkligen prickat stilen på allvar. Näst senast mosade hon ner motståndet från dödens och senast, i Oaks-kvalet, avgjorde hon lekande lätt från andra utvändigt via 11/800. Rihanna W.I.'s helsyster har inlett karriären väldigt lovande och har ett för henne perfekt utgångsläge. Hon har ännu inte visat upp mycket till startsnabbhet men sitter i andraspår direkt. Debuterar med amerikansk sulky. Vettig chans att tugga ner allt under slutvarvet och får tipset.

1 Aurelia Express såg smällfin ut i försöket och när nu Timo Nurmos hade tur i spårlottningen lutar det åt en perfekt position. Näst senast var Aurelia chanslös mot bland annat Nycora, senast utklassade hon allt från rygg ledaren. I första barfota runt om-loppet formligen flög Nurmos löfte ifrån konkurrenterna över upploppet och 10/700 klarade hon åkandes (är dock anmäld med bakskor nu...). Hon har visat sig vara allround och vunnit lopp både från spets, rygg ledaren och dödens. Skulle kusken hålla ledningen borde segerchansen vara god, även om jag givetvis inte glömt bort insatsen för tre starter sedan då hon rusade sig trött från samma position.

5 Kayla Westwood har sin starkaste bit över upploppet och var mycket bra från kön i försöket. Fick då göra grovjobbet i tredjespår under slutvarvet men avgjorde ändå lätt via 11/1 000, vilket var imponerande med tanke på att hon inte hade startat på drygt två månader. Gången innan slutade hon visserligen fyra i långa E3-finalen men höll då mest farten till slut. Tappar en del från start och givetvis finns det lite vingelrisk från spår fem, men hittar kusken bara ner i en vettig position är Kayla bra nog att vinna Oaks.

4 Queen Belina har tävlat barfota runt om två gånger – och vunnit båda gångerna. Senast var i kvalet då hon svepte allt från kön och bara försvann ifrån konkurrenterna via höga 9/800. Hon är rask från start och oerhört speedig med rätt resa. Tuffare motstånd nu men här finns det potential till något stort. Bevakas noga.

7 O'mara Zon smögs i rygg på ledaren senast och avslutade väldigt vasst vid fritt, endast slagen av Joy Sisu. Gången innan var hon tapper tvåa i korta E3-finalen och helt klart handlar detta om ett jättelöfte. Hon är snabb ut och Daniel har nog inget annat val än att testa framåt direkt. Det blir kanske inte någon ledning men hon går från alla positioner. Tidigt segerbud.

9 Joy Sisu är obesegrad barfota runt om efter två försök och storskrällde i sitt kvallopp. Trots en löpning i den absoluta kön hann hon via en rykande avslutning fram till knapp seger. Smyger med på nytt och kan slå till om hon är lika bra som senast.

3 Olivia Coger kan skryta med att ha plockat ner Timo Nurmos-hästar från dödens i två lopp på raken, bara en sådan sak. I försöket senast kämpade hon ner Beat It och visade bra löphuvud. Fredrik Persson verkar ha prickat formen perfekt lagom till finalen och även om denna uppgift är den tuffaste hittills i karriären för Olivia så ska hon absolut inte vara helt uträknad.

8 Beat It släpptes till ledningen senast men kunde ej stå emot Olivia Coger den sista biten. Insatsen var godkänd men känslan är att hon kan bättre än så. Svårt läge på nytt och den här gången kommer ledningen att vara upptagen.

10 Jewilla har givit sig ganska enkelt från spets på sistone och måste nu anfalla bakifrån. Båda karriärens segrar hittills har tagits med tätkänning men nu ska den toppstammade damen efter Tamla Celeber tävla barfota runt om för allra första gången i sin karriär.

11 Carbonfiber hade otur i sitt kvallopp då hästen framför kastade ankare. Upphämtningen var dock av bästa märke, även om hon var stort slagen av Queen Belina. Fel läge nu men är inte alls så tokig och dessutom Örjan upp.

6 Lawina fick det visserligen serverat i försöket men var ändå mycket positiv som tvåa bakom Kayla Westwood. Öppnar rappt och hoppas på en liknande resa som senast. En platsskräll?

12 Nycora såg jättefin ut i spets i försöket men orkade inte hålla ifrån sig Bonneville W.I. den sista biten. Helt andra förutsättningar nu och får vara nöjd med en mindre peng.

V75-5:

2 Viva la Vida Face släpptes enkelt till ledningen senast och vann sedan hur enkelt som helst via 13 sista varvet, med extraväxlarna sparade om jag såg rätt. Glädjande var att han höll sig betydligt lugnare än gången innan och kanske är det så att Goop börjar hitta rätt på den här tidigare bitvis stressade grabben? Offensiv styrning att vänta på nytt och vettig segerchans.

7 Turenne är rask ut och lättplacerad. Näst senast fick han en vilsam löpning vid sargen och avslutade riktigt vasst som tvåa bakom Ferox Brick. Senast, i ett enklare sällskap på orten, dök han till ledningen, fick bestämma i 17-tempo första varvet och sedan lämnade konkurrenterna den sista biten. Fullt tänkbar miljonskräll.

3 Eagle in Disguise kuppade till sig ledningen senast och höll sedan undan på bra sätt. Han har dock varit struken för sjukdom sedan dess och det låter ju inte som den bästa uppladdningen inför en V75-final. Löper han upp till sitt fulla kunnande slutar han givetvis långt framme.

12 Robthebank utrustades senast med ett helstängt huvudlag för första gången i nuvarande regi och övertygade då rejält vid knapp seger via 11/700. Han visade oanad startsnabbhet den gången men har nu åter lottats till ett ”omöjligt” tolftespår. Motståndet i denna final ser inte så värst mycket tuffare ut än det han slog senast, men tyvärr grusar givetvis. Debuterar dock med amerikansk sulky.

4 Ferox Brick har hög kapacitet men kämpar som bekant med sin aktion. Senast felade han i sista sväng men hade knappast varit nära Viva La Vida Face i mål ens om han gått felfritt. Håller han sig på benen loppet igenom finns det kunnande för seger.

10 Underbarosåfin är en härlig avslutare som senast var han ett morrhår från att speeda ner Behind Lord på V75. Min klocka visade runt 10/700 och då gick det riktigt fort den sista biten. Tuffare motstånd nu, visst, men helt chanslös ska han inte vara med lite klaff på vägen.

9 Final Whistle avslutade sista 700 meterna i 10-tempo senast och var tapper som trea. Djuses femåring har redan varit ute i en klass I-final i somras och fastnade då med sparade krafter mot vassare hästar än de han ställs emot nu till helgen (Born to Run vann före L.A.Boko). Kan slå till.

1 Special Topmodel är ruskigt startsnabb men lär smyga i denna omgivning. Vass avslutning från kön näst senast men höll mest farten gången efter. Bakskor då, barfota runt om nu.

8 Dynamic Twister avslutade bäst av alla senast men var för sent ute den gången. Formen är det inga fel på men att loppet nu är halvvarvet kortare känns inte som något plus. På sin höjd ett rysarbud.

11 Holdfast Am avslutade piggt vid andraplatsen och var då inte stort slagen av Robthebank. Senast fick han åter en ljuvlig resa men höll då mest farten mellan hästar. Bakskor den gången men nu blir det barfota runt om, precis som vid karriärens tre senaste vinster.

V75-6:

1 Bedazzled Sox har gjort precis allt rätt hittills i karriären och ännu så länge aldrig slutat sämre än tvåa. Från ett perfekt innerspår bakom bilen tyder det mesta på att den fina statistiken håller i sig även efter helgen. I E3-finalen näst senast fick han en mycket tuff resa utvändigt ledaren men likt en reafyndare under Black Friday stred han med näbbar och klor, bara knappt slagen av Following. I kvalet senast släpptes han till ledningen och sedan blev det en promenad i parken via 11 sista varvet. Roger Walmann har skyhöga tankar om sin treåring och ännu så länge är detta kullens etta. Vid enda försöket från innerspår höll Bedazzled Sox ledningen och givetvis är han hästen att slå i Kriteriet.

6 Greensboro Zet var mycket pigg för dagen i försöket men hade trots det inga problem att hålla ifrån sig Coquaholy över upploppet. Redén hade dagen till ära lättat sin adept både i fram- och bakbalansen, samt utrustat honom med en huvudstång, och det verkar ha fått önskad effekt. Hästen är snabb ut men hade lite otur i spårlottningen. Hamnar han bara vettigt på det, och inte återfaller till gamla galoppsynder, kan han mycket väl ge favoriten en match om segern.

10 Monastery Boko stod för hela omgångens bästa insats då han spurtade in som tvåa bakom Ante La Roque. Hästen fick en hemsk resa den kvällen, med fjärdespår genom hela första sväng och sedan gott om spår även under slutvarvet. Via 12/1000 tog han mycket på vinnaren över upploppet och hur han ännu bara har en seger på tolv starter är för mig en gåta. Distansen känns som en fördel och bakspåret oroar föga då han ändå är långsam från start. Pass upp!

11 Xanthis Harvey hålles väldigt högt av tränaren och han stod för en stark insats som tvåa bakom Bedazzled Sox i kvalet. Travet flöt bättre på barfotabalans senast och nu rycker man eventuellt även framskorna, vilket givetvis vore spännande. Propulsion-sonen brottas visserligen med ett tråkigt utgångsläge men borde kunna knäppa många över upploppet. Örjans val.

3 Following är en av endast tre hästar som tagit skalpen av Bedazzled Sox. Han gjorde just det i korta E3-finalen näst senast och var då mycket bra från kön via 10/700. I Kriteriekvalet vann han visserligen säkert från ledningen men blev väldigt bekväm till slut och gick inte snabbare än 14/700. Är Stefan Melanders löfte måhända allra vassast över kortare distanser? Bakskor senast, barfota runt om nu är dock ett klart plus. Dessutom är både läge och kusk andra faktorer som ökar segermöjligheterna.

4 Ante La Roque verkar Redén på kort tid ha gjort underverk med. I den femte starten för demontränaren kom karriärens första segern och Ante imponerade så smått. Trots att distansen var ny för honom, samt att han låg på mycket under loppets gång i ledningen, blev segern till slut rätt säker. Läge att utrusta honom med något slags stängt huvudlag nu? Ett av många vinstbud bakom favoriten.

5 Bengan fick gå en stor del av försöksloppet utvändigt om Mister Jupiter och visade prima löphuvud då han lyckades kämpa sig fram till delad seger. Daniel avslöjar att det i finalen blir både balansändringar och ryckgrejer, och skulle Bengan inte hamna på vingel så är han med de övriga i mål.

8 Coquaholy fick harva utvändigt om Greensboro Zet hela loppet senast och höll mycket starkt som tvåa. Från bricka åtta lär kusken ta upp direkt och köra i ryggar. Löser det dock sig under vägen är han inte mycket sämre än någon annan i loppet.

7 Every Day Elegant släpptes till ledningen senast och då trodde nog många att loppet var över. Kusken försökte rycka undan in på upploppet men insåg snabbt att det var tomt i tanken. Walmanns löfte kan givetvis bättre än så och körs i ryggar den här gången, vilket troligen passar honom alldeles utmärkt. Debut på barfotabalans.

9 Mister Jupiter är ännu obesegrad felfri och givetvis får man aldrig underskatta en Timo Nurmos-häst då det vankas stora pengar. I försöket höll han visserligen undan till delad seger från ledningen men galopperade direkt efter mål. Intrycket lämnade en del i övrigt att önska och han måste vara bättre på lördag för att dyka upp i segerstriden.

2 Global Deputy överraskade med att vinna sitt kvallopp efter en smörresa i rygg ledaren. Via 12/700 speedade han enkelt ned en för dagen något blek Every Day Elegant och från ett perfekt andraspår lutar mycket åt att han, precis som senast, hittar rygg på ledaren. Nu är dock motståndet tuffare än den gången och Fredrik Wallin lär knappast vara missnöjd med en tredje-, fjärdeplats.

12 My Dreams fick en perfekt resa bakom Following i försöket och höll farten överraskande bra till slut. Helt andra förutsättningar nu och borde vara chanslös.

V75-7:

3 High on Pepper var ute så sent som i lördags och stod då för en femstjärnig insats. Trots dödens större delen av loppet stred han som en tiger och var i mål bara knappt slagen av ledande Ruger. Katja Melkkos löfte visade under 11/800 och skulle han hitta till ledningen får de övriga leta. Det finns dock en klar dödensrisk när Laredo Boko lottats till innerspår och jag har en annan tipsetta...

... nämligen 6 Versace Face. Näst senast tappade han mycket på galopp men stod sedan för en vass upphämtning i skymundan. Senast agerade Versace knepigt från start och tappade mycket mark felfri. Avslutningen var dock strålande och han tog mycket på en så pass bra häst som Born to Run. Den dagen polletten trillar ner på allvar...!

11 King Cole kommer från raka V75-segrar över den aktuella distansen och imponerar stort för dagen. Man ska visserligen ta i beaktning att han på fyra starter dragit in en halv miljon, men han tycks ändå kunna bära de pengarna med bravur. Daniel Wäjerstens segerstaplare är oöm för positioner och lär köras framåt så fort tillfälle ges. Räknas tidigt igen.

13 Amalencius B.B. har hur mycket som helst inombords men är också ack så knepig. Senast tappade han stilen 800 meter från mål och höll på att orsaka en olycka. Han blev i samma läge av med ledningen och fick sedan nöja sig med att gå i mål som fastlåst med vinstkrafter sparade. Borde gå framåt med den genomköraren och var långt före Versace Face i mål när de båda möttes i Harper Hanovers lopp i våras. Kan krossa allt men kan likväl också sluta oplacerad. Vilken sida av sängen vaknar Amalencius på nu till helgen?

15 Oracle Tile står visserligen stenhårt inne på pengarna men börjar växa in i stayereliten. För tre starter sedan bollade han med kanoner som Best Ofdream Trio och Moni Viking. Senast, i Åby Stora Pris, smögs han invändigt och flög sedan fram på open stretch. Via 9/700 var han på linje med självaste Hail Mary. Kan omöjligen nonchaleras.

1 Laredo Boko har två raka vinster och vunnit lätt båda gångerna. Det här är en rätt kapabel fyraåring som höjt sig flera snäpp hos Bergh. Han har inte visat mycket till startsnabbhet i voltstart hittills men gissa om Robert kommer att trimma i veckan. Spets vore en fördel, därifrån är hästen obesegrad efter två försök. Kan slå till.

9 Hefner Am har nu galopperat i elva av sina 19 senaste starter, bland annat på V75 senast som hårt betrodd. Skulle han sköta sig på lördag går ingen säker.

4 Mellby Indigo har vunnit hela elva av 15 starter hittills i livet och vann direkt i comebacken efter långt uppehåll. Fick då bestämma i ledningen men var som väntat lite seg till slut. Han borde gå framåt rejält med den genomköraren men möter nu betydligt tuffare motstånd än tidigare. Dessutom bortvald av Bergh, men ersättaren är minsann ingen dålig nödlösning... Indigo är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.

14 Golden Guard startade i lördags och avslutade då vesselsnabbt den sista biten. Tyvärr krånglade det en del för honom under loppets gång och luckan kom aningen för sent. Ovan distans nu men så fin som han var senast kan det gå vägen ändå. Är dock ännu efter 20 försök segerlös i lopp med 100 000 kronor eller mer till vinnaren.

7 Starbec's A.to Z. är både stark och snabb. Han mötte kanske inte det tuffaste av motstånd senast men övertygade ändå rätt duktigt vid lätt spurtseger. Här finns det definitivt kapacitet för att skrälla på V75.

2 Bottnas Idol vann från spets på V75 för tre starter sedan och slog flera namnkunniga motståndare. Näst senast kämpade han ner allt från dödens och var åter mycket bra. Det har sedan dess blivit en tur över till Danmark och även om han inte kunde plocka ner segermaskinen Edward så höll han starkt. Passande distans på nytt men tuffare uppgift. Två av två från ledningen.

8 Persos Otello klarade inte det svåra femtespåret senast och tappade värdefull mark direkt på startgalopp. Kihlström körde sedan offensivt och med tanke på det tuffa upplägget så höll hästen bra. Ingen Örjan i vagnen nu men Claes är två av tre med Otello, så det blir nog bra det här. Dessutom barfota fram för första gången sedan 2019.

12 Hurricane Woodland är ständigt underskattad och lär knappast dra på sig mycket spel nu heller. Han fick sommaren spolierad av en virussjukdom men verkar nu vara ordentligt på tårna, med sylvassa avslutningar två gånger på raken i liknande långlopp. Smyger med i ryggar så länge det går och försöker plocka ner så många som möjligt den sista biten.

Tidiga spikarna:

1 Santos de Castella (V75-1) vann halva loppet i spårlottningen. Han trivs förträffligt i ledningen, samtliga karriärens tio vinster är tagna från den positionen, och spetsade utan problem just från innerspåret näst senast. Visserligen håller denna final hög klass men det blir trots allt svårt att plocka ner Westholms femåring från utvändig position.

2 Viva la Vida Face (V75-5) känns som hela omgångens bästa förslag till singelstreck. Den kanske värsta konkurrenten på papperet drog spår tolv och därifrån vinner man normalt sett inga V75-finaler. Eagle in Disguise har varit sjuk efter senaste starten, Ferox Brick dras med aktionsproblem och Turenne har lottats till ett spår långt ut på vingen. Det finns således frågetecken kring samtliga av motbuden, allt medan Björn Goop och Viva la Vida Face har lottats till ett perfekt andraspår bakom bilen. Allt lutar åt att de övertar ledningen av Special Topmodel i första sväng och skulle sedan Goops bidrag hålla sig någorlunda lugn (som senast) så lär detta vara klappat och klart.

Tidiga skrällarna:

1 Babsans Bankir (V75-2) har öppnat rappt från innern förr och jag är lite inne på att han hittar rygg ledaren. Den här grabben kan verkligen flytta på sig över ett upplopp och ska i sin 24:e start i livet för första gången utrustas med en amerikansk sulky.

6 Global Badman (V75-3) har gjort idel topplopp när han tävlat barfota runt om och var näst senast tvåa bakom monstret San Moteur med den balansen. Småknepigt utgångsläge, visst, men skulle Daniel hitta ner någorlunda i banan är hans uppsittning bra nog att överraska i ett lopp som detta. Det förutsätter dock att hans konkurrenter inte vinkar fram Hail Mary till ledningen...

Det kryllar av högintressanta luringar i finalen av Svenskt Trav-Oaks. En som jag är väldigt svag för är 5 Kayla Westwood (V75-4) som går en ljus framtid tillmötes. Hon stod för en mycket stark insats i försöket och lär knappast vara sämre med den genomköraren i kroppen. Det blir åter barfota runt om och utan inledande vingel blir hon svår att stå emot i spurten.

9 Joy Sisu (V75-4) i samma lopp är obesegrad med den aktuella balansen och hoppas upprepa storskrällen från senast. Ryggar nummer ett i starten?

6 Greensboro Zet (V75-6) agerade som en helt ny häst senast och när jag nyligen pratade med tränaren så lät han helnöjd med vilken effekt ändringarna gav. Daniel jämför dennes teknik med den hans superstjärna Francesco Zet har och det låter som ljuv musik för mina öron.

10 Monastery Boko (V75-6) stod för en femstjärnig insats i kvalet och ser ut att vara något alldeles extra. Eftersom Bedazzled Sox är med i fältet, och säkerligen blir jättefavorit, lär det finnas gott om bortglömda fynd. Ett sådant är Monastery Boko.

6 Versace Face (V75-7) har ingen seger i raden men verkar vara i praktslag för dagen. Senast gick han som en skott över upploppet och tog in mycket på Born to Run. Placera in den senare i loppet med samma förutsättningar och spiken hade hamrats in direkt. Jag litar på att Kihlström hittar ut direkt från sitt innerspår och i nuvarande slag blir Versace svår att stå emot över upploppet.


ANNONS: V75-jackpott 100 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1 Santos de Castella (5-3)

V75-2: 1, 2, 4 (6-3)

V75-3: 2, 4, 6 (3-1)

V75-4: 1, 2, 4, 5, 7, 9 (3-8)

V75-5: 2 Viva la Vida Face (7-3)

V75-6: 1, 3, 4, 6, 10, 11 (5-8)

V75-7: 1, 3, 6, 11, 13, 15 (9-4)

1 944 rader/972 kronor

Banfakta, Solvalla

Banförkortning: S

Längd: 1 000 m

Bredd: 20,7 m (2140 m), 21,7 m (1640 m)

Upplopp: 200 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Santos de Castella - Westholm J 5 3 1 d 1 12,1a

2 Lord Horse - Karlsson P 3 5 6 5 d 10,9a

3 Under Armour - Lövgren J 5 5 0 1 2 11,6a

4 King of Everything - Svensson C 4 5 2 1 3 10,3a

5 Born to Run* - Gocciadoro A 1 1 d 2 1 10,9a

6 Special Major* - Pieters D 0 4 1 2 3 11,6a

7 Charliebrown Effe* - Jepson C J 1 1 4 8 1 11,5a

8 Albert Zonett - Goop B 4 2 5 4 0 12,7a

9 Barry Wadd - Pettersson T 1 2 2 0 2 12,3a

10 Marvelous - Lundberg P 2 7 1 5 5 11,5a

11 L.L.Royal - Bergh R 1 3 4 1 1 12,4a

12 Don't be Weak - Sjöström C 1 7 3 0 1 11,6a

V75-2, 2 140 meter auto

1 Babsans Bankir - Karlsson P 0 d 1 3 1 13,0a

2 Fat Rabbit - Kihlström Ö 4 1 1 2 1 14,1a

3 Global Crossover - Djuse M A 5 4 1 2 3 12,8a

4 Roll Control - Westholm J 5 1 3 1 4 12,5a

5 All in Face - Persson S 3 5 d 2 0 12,8a

6 Father Simon - Goop B 2 1 0 1 1 13,0a

7 Alberto Ray - Frick K 4 d 1 2 2 12,6a

8 M.T.On Target - Andersson O J 1 0 1 2 0 12,6a

9 Wings Level - Djuse M E 3 5 3 5 5 12,8a

10 Return of Mogens - Adielsson E 2 1 3 6 2 12,6a

11 Uncle Silvio - Eklundh A 1 2 1 0 1 13,8a

12 Center Bus - Kontio J 5 4 2 7 2 12,9a

V75-3, 2 140 meter auto

1 Admiral As - Adielsson E d 5 2 2 d 10,8a

2 Missle Hill - Sjöström C 0 3 3 1 1 09,2a

3 Click Bait - Lennartsson P 6 0 1 1 0 09,1a

4 Hail Mary - Kihlström Ö 2 2 6 2 1 09,3a

5 Brother Bill - Djuse M A 5 2 5 d 2 10,0a

6 Global Badman - Wäjersten D 1 2 1 2 8 10,2a

7 Önas Prince - Nordström P 0 1 3 5 1 09,2a

8 Esprit Sisu - Ohlsson U 2 5 1 4 5 09,9a

9 Zaccaria Bar* - Gocciadoro A 1 4 0 1 5 09,8a

10 Milligan's School - Goop B 2 5 1 0 7 09,3a

V75-4, 2 140 meter auto

1 Aurelia Express - Adielsson E 1 2 6 3 1 13,4a

2 Bonneville W.I. - Ohlsson U 2 3 2 1 1 12,9a

3 Olivia Coger - Persson S d 1 5 1 1 13,0a

4 Queen Belina - Westholm J 2 4 1 3 1 13,2a

5 Kayla Westwood - Djuse M A 1 3 2 4 1 13,0a

6 Lawina - Sjöström C 1 4 6 7 2 11,9a

7 O'Mara Zon - Wäjersten D 2 1 1 2 2 11,8a

8 Beat it* - Goop B 5 3 1 0 2 11,1a

9 Joy Sisu - Forss M 4 2 4 4 1 12,4a

10 Jewilla - Djuse M E 2 2 1 5 2 12,0a

11 Carbonfiber - Kihlström Ö 2 6 0 6 2 13,8a

12 Nycora - Jepson C J 0 6 0 2 2 12,9a

V75-5, 2 140 meter auto

1 Special Topmodel - Pieters D 5 1 8 2 3 11,6a

2 Viva la Vida Face - Goop B 2 2 3 1 1 12,5a

3 Eagle in Disguise - Wäjersten D 6 3 1 1 1 13,0a

4 Ferox Brick - Ohlsson U 1 0 1 1 d 13,6a

5 Behind Lord - Kihlström Ö 2 3 2 1 2 12,1a

6 O.M.Dustin* - Prevost V 3 0 1 2 3 11,8a

7 Turenne - Andersen T 7 2 1 2 1 13,6a

8 Dynamic Twister - Jepson C J 4 d d 1 3 12,4a

9 Final Whistle - Djuse M 6 6 3 1 3 12,4a

10 Underbarosåfin - Svensson H 2 d 0 1 2 13,0a

11 Holdfast Am - Untersteiner J 3 3 6 2 5 11,3a

12 Robthebank - Djuse M A 4 6 2 7 1 13,3a

V75-6, DD-1, 2 640 meter auto

1 Bedazzled Sox - Jansson T 1 1 1 2 1 10,9a

2 Global Deputy - Djuse M A 0 6 4 2 1 11,8a

3 Following - Goop B 1 2 3 1 1 10,9a

4 Ante La Roque - Adielsson E 4 2 2 d 1 11,8a

5 Bengan - Ohlsson U 1 1 4 0 1 13,6a

6 Greensboro Zet - Sjöström C 6 1 1 d 1 12,6a

7 Every Day Elegant - Lennartsson P 2 0 2 1 2 13,1a

8 Coquaholy - Eriksson K 2 0 1 2 2 13,0a

9 Mister Jupiter - Kontio J 1 1 1 1 1 13,6a

10 Monastery Boko - Bakker R 1 4 3 2 2 12,0a

11 Xanthis Harvey - Kihlström Ö 1 2 1 2 2 13,3a

12 My Dreams - Andersson O J 1 4 1 1 2 13,0a

V75-7, DD-2, 3 140 meter volt

1 Laredo Boko - Bergh R 1 3 5 1 1 15,2

2 Bottnas Idol - Sövik P 1 5 1 1 2 15,0

3 High on Pepper - Kontio J d 1 6 1 2 15,1

4 Mellby Indigo - Goop B 1 1 1 2 1 16,7

5 Herman Hazelaar - Pettersson T 1 1 1 1 6 13,3

3 160:

6 Versace Face - Kihlström Ö 2 2 2 0 4 13,2

7 Starbec's A.to Z. - Svanstedt A 1 0 5 2 1 14,7

8 Persos Otello - Sjöström C 0 1 1 1 6 12,8

9 Hefner Am - Ohlsson U 1 d 2 2 d 13,7

10 G.R.J.'s Wolverine - Eriksson J S 7 8 1 1 1 13,4

11 King Cole* - Wäjersten D 2 1 1 1 1 13,6

12 Hurricane Woodland - Adielsson E 6 6 0 1 2 14,1

3 180:

13 Amalencius B.B. - Djuse M A 4 3 1 0 5 13,1

14 Golden Guard - Djuse M E 3 2 0 3 4 12,2

3 200:

15 Oracle Tile* - Malmin K 4 0 1 2 3 14,1


ANNONS: V75-jackpott 100 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!