Mejla

Michael Carlsson

Bangar inte för att göra jobbet tunga vägen

Michael Carlssons krönika inför V86-jackpotten

Publicerad:
Uppdaterad:
All Star spikas på V86
Foto: Girlpower HB
All Star spikas på V86

Vi rivstartar det nya året med en härlig jackpot på V86.

Spiken blir en häst som inte bangar för att göra jobbet den tunga vägen.

Väl understödd av Jorma Kontio krossar All Star allt och alla.

Det nya året raketstartar precis som det gamla avslutades. Nämligen med en jackpot och i dag är det V86 som gäller med en omgång som delas mellan Bergsåker och Solvalla. Det ligger 13 miljoner kronor i åttarättspotten och är du sliten efter nyårsfirande och inte har orkat plugga, så är jobbet gjort åt dig.

Utdelningen sköt inte något vidare i höjden i går på V75 men på V86 är det annorlunda. Det bjuds dessutom på flera lågklassiga lopp där de givna favoriterna och spikarna saknas. Riktigt mumma alltså spelmässigt och vi börjar baklänges med omgångens enda spik. Det är All Star som kommer från seger då han övertygade från dödens och visade fina kämpatakter. Han sluggade sig fram till vinst kort före mål och gången innan kom hästen loss för sent och hade krafter kvar. All Star är härdad i V75 och har nu ett perfekt läge bakom startbilen. Jorma Kontio torde passa ypperligt bakom den här hästen som har en lämplig uppgift. Jag tror att All Star vinner igen och spikar på V86.

▪▪▪

Vi tar det sedan från början och det finns några lopp som man kan låsa och gå kort i. V86-inledningen ser ut att stå mellan tre hästar. Heading Reference plockade ner ledande Cobourg Hanover när de möttes senast. Den sistnämnde spurtade sedan vasst som trea i V75 från ett uselt läge och är en av Sveriges startsnabbaste hästar, enligt tränaren Oscar Berglund. Frågan är vad Star Costashorta säger om det, som också är rysligt kvick ut och närmast följer bilen den första biten. Det kan bli att Cobourg Hanover körs i ryggar och jag krånglar inte till det utan streckar den här trion som gör upp om segern.

▪▪▪

Lurigt stolopp utgör V86-2 och mina två förstastreck har spåren tolv och åtta – över 1640 meter. Men Digital Class gjorde ett kanonlopp som tvåa näst senast efter en blytung löpning och sprang 1.12,1. Gör hon om den prestationen kan hon mycket väl blåsa runt samtliga. 

Även V86-3 är ett lite småklurigt stolopp och jag känner mig inte helt säker med de fyra streck som jag har råd med. Den startsnabba favoriten Trilly of Nando lär sticka till ledningen och kan rinna undan över kort distans men har svårbedömd form och kommer från ett uppehåll efter en svag prestation.

Mitt drag är istället Belle Reine som satt fast med gott om krafter kvar i debuten för Oscar Berglund då hästen blev överfallen i ledningen i V75 och man tvingades släppa. Då gick hon i vanlig sulky men nu blir det jänkarvagn på vilket känns intressant.

True Devotion gör första starten för Tomas Pettersson, kommer från Peter Untersteiner, och kan tända till av ett miljöombyte.

▪▪▪

Jeanne d’arc Boko var förbättrad med helstängt huvudlag när hon vann från spets senast. Nu blir det dessutom ryckhuva vilket kan ge hästen ytterligare en växel. Annars väntar jag på att Digital Download ska vinna och han gjorde en bra insats som tvåa senast. Kan ta första segern i karriären här i V86-4.

▪▪▪

Ängsborken är en segermaskin som har kommit tillbaka efter en svår skada. Det här högkapabla kallblodet firade stora framgångar som treåring då han radade upp segrarna innan han gjorde sig illa. Den femårige hingsten var borta i över ett år från tävlingsbanan men vann direkt i comebacken, trots en kort startgalopp. Det fanns krafter kvar i mål och felfri vinner han nog det här loppet.

Men hästen är ivrig och det kan bli galopp från innerspåret bakom bilen. Jag dubblar därför med Demex som har toppform och som vann överlägset senast för Åke Svanstedt. Han är dessutom härdad i V75.

▪▪▪

I V86-6 ser det ut som att två finska hästar kan göra upp om segern. Både New Life Wheels och Boulder Luke kommer från bra prestationer och de är säkert ute i angeläget ärende när de gör resan över Östersjön.

▪▪▪

Arch Lane var en mycket lovande unghäst hos Timo Nurmos som tog fem segrar på sju starter där. Nu gör han comeback efter ett års långt uppehåll och han gör det i ny regi hos Oscar Berglund. Hästen kommer ut väl förberedd efter starka träningsrundor och det blir maxat direkt med både jänkarvagn och Googles-huvudlag. Bra chans direkt men jag måste bara ha med Bowling Triple X. som var en riktig ”Nästa-gångare” senast. Han fick då chansen försent ifrån rygg på ledaren och sköt till vasst och hade krafter kvar i mål. Hästen vann gången innan och har nu gjort två starter för sin nye tränare Daniel Wäjersten med en seger och en andraplats.

Micke Carlssons V86-system

V86-1: 4–2–6 (5–7)

V86-2: 12–8–1–9–4–5 (11–3)

V86-3: 11–2–4–10 (7–12)

V86-4: 5–2–4–9 (1–11)

V86-5: 1–8 (4–10)

V86-6: 4–6–5–9 (10–8)

V86-7: 7–5 (11–9)

V86-8: 2 All Star (5–11)

Systemet är på 4608 rader / 1152 kronor.

Av: Michael Carlsson

Publicerad: